Joi, 04 Aprilie 2019 16:09

Controale în piețele agroalimentare din România

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, publicat pe site-ul instituției, inspectorii au verificat 185 pieţe agroalimentare, 82 depozite en-gros de legume şi fructe, 2.920 operatori economici, din care 1.650 persoane fizice şi 1.270 persoane juridice. Au fost prelevate 28 probe din următoarele specii: mere, cartofi, ardei, castraveţi, roşii, pătrunjel, dovlecei, lămâi, salată verde, ridichi, căpşuni, ciuperci, etc.
Inspectorii MADR şi ai Direcţiilor Agricole Judeţene au descoperit faptul că loturi mari de legume şi fructe provenite din Serbia sau Macedonia, cum ar fi varza, merele, morcovii, ceapa uscată, pătrunjelul, salata verde se descarcă în România, iar pe facturi nu apare consemnată originea reală a produselor.
Totodată au fost retrase, în vederea verificării de către DAJ-uri la primăriile emitente, atestatele de producător cu suspiciuni asupra calităţii de producător sau asupra cantităţilor de legume posibil de obţinut în raport cu suprafeţele cultivate.
De asemenea, activitățile de control impun un comerț corect și civilizat în piețele agroalimentare, cu asigurarea spațiilor aferente producătorilor agricoli autohtoni ce oferă în continuare legume și fructe de sezon proaspete și sănătoase.
Foto cu caracter ilustrativ.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.