Marți, 09 Aprilie 2019 15:49

VIDEO - MYSTERY GUEST, spaima hotelierilor. Ministrul Bogdan Trif anunță că va trimite în control inspectori deghizați în turiști

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a aflat marți în Prahova, pentru o vizită de lucru care a început la Ploiești, cu prezentarea programului de guvernare, dar și cu o întâlnire cu mai mulți primari din localitățile cu potențial turistic ale județului.

Pe lângă punctele din programul de guvernare bifate până acum și obiectivele de atins în viitorul apropiat, Trif a vorbit și despre o viitoare intensificare a controalelor, inclusiv prin trimiterea, în teren, a inspectorilor sub acoperire. Denumiți "mystery guest", aceștia vor avea posibilitatea să se cazeze, ca turști, în orice unitate și să stea acolo timp de două zile, de exemplu, timp în care să constate dacă sunt nereguli.

Inspectorii sub acoperire vor avea posibilitatea inclusiv de a strânge dovezi privind abaterile, realizând înregistrări și fotografii.

Ei vor merge în teren la unitățile cu privire la care există sesizări sau suspiciuni că nu ar respecta reglementările în vigoare sau că activitatea s-ar derula cu anumite abateri.

Cu prilejul vizitei de la Ploiești, Trif a mai prezentat un scurt bilanț al efectelor introducerii voucherelor de vacanță, dar și principalele prevederi ale Legii turismului, al cărei proiect va ajunge pe masa Guvernului, cel mai probabil, în câteva zile.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.