Luni, 15 Aprilie 2019 11:03

Producătorul de bere Guinness renunţă la ambalajele din plastic

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Producătorul de bere neagră irlandeză Guinness a anunţat că va renunţa la plasticul utilizat pentru ambalarea produselor, informează luni Press Association, citată de Agerpres.
Compania Diageo, care deţine Guinness, dar şi alte mărci de bere, precum Harp, Rockshore şi Smithwick's, va renunţa la inelele din plastic folosite pentru transportul dozelor şi la ambalajul din plastic pentru baxuri. Acestea vor fi înlocuite cu material din carton 100% reciclabil şi biodegradabil.
Noile ambalaje vor ajunge pe rafturile din Irlanda, începând din luna august, iar în Marea Britanie şi pe piaţa internaţională vor fi introduse din anul 2020.
Diageo a anunţat că investeşte 18,5 milioane de euro pentru reducerea cantităţii de plastic utilizat pentru ambalarea berii.
Potrivit Diageo, mai puţin de 5% din ambalajele sale sunt realizate din plastic, iar această schimbare va reduce utilizarea acestui material cu peste 400 tone anual.
''Gestionarea impactului nostru asupra mediului este importantă pentru planetă şi pentru sustenabilitatea financiară a afacerii noastre'', a declarat Oliver Loomes, director al Diageo Irlanda.
"De 260 de ani, Guinness a jucat un rol vital în comunităţile din jurul nostru. Avem deja una dintre cele mai sustenabile fabrici de bere din lume la St James's Gate, iar acum suntem deschizători de drumuri către ambalajele sustenabile. Aceasta este o
veste bună pentru mediul înconjurător şi pentru brandul nostru", a adăugat el.
Sursă foto Wikipedia.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.