Marți, 16 Aprilie 2019 13:48

UniCredit va plăti 1,3 miliarde de dolari autorităţilor americane pentru încălcarea sancţiunilor impuse Iranului

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul bancar italian UniCredit şi două din subsidiarele sale au acceptat să plătească o sumă totală de 1,3 miliarde dolari către autorităţile americane, astfel încât acestea din urmă să renunţe la acuzaţiile de încălcare a sancţiunilor impuse Iranului, Cubei, Libiei, Birmaniei, Sudanului şi Siriei, transmite Reuters, citată de Agerpres.
În cadrul unui acord anunţat luni seara, UniCredit Bank AG, divizia germană a grupului italian, a acceptat să îşi recunoască vinovăţia la un tribunal din statul New York pentru că a transferat ilegal sute de milioane de dolari prin sistemul financiar american în numele entităţilor sancţionate, a precizat procurorul din Manhattan, Cyrus Vance Jr.
O altă divizie a grupului italian, UniCredit Bank Austria AG a încheiat acorduri de neurmărire cu autorităţile federale americane.
UniCredit şi unele din filialele sale au fost acuzate că au intermediat operaţiuni via sau cu destinaţia SUA pentru entităţile care aveau legătură cu ţările vizate de sancţiunile americane. Costul sancţiunilor va fi acoperit în întregime de provizioane, a precizat UniCredit.
În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.