Joi, 09 Mai 2019 09:53

ANPC a oprit de la comercializare peste 20 tone de pește, preparate și conserve din pește - GALERIE FOTO / VIDEO

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat în cursul lunii aprilie, la nivel național, o serie de acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a peștelui, preparatelor din pește preambalate și conservelor din pește, aceste verificări continuând și în perioada următoare.

Au fost controlaţi  669 operatori economici,  constatându-se abateri la 414 dintre aceştia. A fost verificată o cantitate de cca. 99 tone de pește, preparate și conserve din pește, din care 38,5 t nu indeplineau prevederile actelor normative în vigoare (38,9%). Din documentele de provenieță a mărfii a reieșit că peste 90 la sută din peștele controlat era din import.

Ca urmare a deficienţelor constatate, comisarii ANPC au dispus  oprirea temporară de la comercializare a unei cantități de 9,5 t de pește, preparate și conserve din pește, în valoare de 112.540 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate. Au fost oprite definitiv și retrase  de la comercializare peste 20 t de pește, preparate și conserve din pește, în valoare de circa 450.000 lei, care erau alterate sau depozitate în condiții improprii sau care prezentau data durabilității minimale depășită.
De asemnea s-au aplicat   481 de sancţiuni contravenţionale dintre care 240 avertismente şi 241 amenzi contravenţionale în valoare de 1.295.600 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.