Luni, 13 Mai 2019 13:49

Programul Rabla pentru electrocasnice – Vezi care sunt valorile voucherelor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Mediului anunța acum câteva zile că programul Rabla va include și televizoare și mașini de spălat, iar bugetul va fi mai mare decât anul trecut. Ministrul mai spunea că programul va fi extins şi pentru instituţiile publice şi primării, având în vedere cantitatea mare de deşeuri electrice generate de acestea.
Potrivit HotNews, pe 10 mai a fost supus dezbaterii publice ghidul de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice.

Programul prevede înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.
”Obiectul programului îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma unui voucher, pentru înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, uzate, cu unele noi, mai performante din punct de vedere energetic”, se arată în ghid.

Românii pot primi vouchere de 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ şi 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++. De asemenea pot fi accesate vouchere de 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi de 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+.
Cei interesaţi pot primi vouchere de 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ şi 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++.
Vouchere de 400 lei pot fi acordate pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

Imagine cu caracter ilustrativ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.