Marți, 04 Iunie 2019 09:38

Peste 3.000 de prahoveni au solicitat vouchere prin programul "Rabla pentru electrocasnice"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista  solicitărilor aprobate în cadrul Programului național "Rabla pentru electrocasnice". În 2019, acesta le va aduce unor prahoveni ajutoare de mii de lei de la stat, pentru cumpărarea de aparatură nouă.

În Prahova au depus solicitări 3.101 persoane și sunt destui cei care au cerut vouchere pentru mai multe aparate. Unii au mers până la limita maximă și vor beneficia de un ajutor de 1.900 de lei, câte un voucher pentru mașină de spălat, aparat de aer condiționat, firgider/combină frigorifică/ladă frigorifică, mașină de spălat vase și televizor. Ba chiar, în câteva cazuri, după cum reiese din lista publicată de AFM, se pare că sunt familii întregi care au cerut, prin fiecare membru, câte 1.900 de lei, ajungând astfel la până la 15 vouchere obținute la această ediție.

La nivel național au fost aprobate solicitări venite din partea a a aproape 75.000 de persoane. "Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat solicitările celor 73.769 de persoane fizice care s-au înscris în Programul Rabla pentru Electrocasnice, pentru un număr de 124.018 vouchere. Beneficiarii putând utiliza voucherele la comercianții validați în termenul de valabilitate, respectiv până la data de 15 iunie 2019, inclusiv", au menționat reprezentanții AFM.

Având în vedere că bugetul pentru program s-a epuizat încă din prima zi de înscrieri, cu siguranță sunt mulți cei care, deși și-ar fi dorit să beneficieze de acesta, nu au mai apucat. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat, însă, că aceștia mai au o șansă, începând cu data de 17 iunie 2019, când  sumele aferente voucherelor neutilizate vor deveni disponibile pentru noi înscrieri.

Lista completă a solicitanților validați poate fi consultată AICI.

Bugetul alocat în 2019 programului aflat la a doua ediție a fost de 40 de milioane de lei, dublu față de 2018. Finanțarea se acordă sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;

b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;

c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;

d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;

e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);

f)300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;

g)400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++

h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+;

i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.