Sâmbătă, 15 Iunie 2019 07:25

Parteneriatul dintre UM Plopeni și Beretta, pentru producția unor arme de asalt, stârnește invidie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul liberal Florin Roman a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susținută la Alba Iulia, că nu înţelege motivul pentru care Uzina Mecanică (UM) Cugir, filială a ROMARM, nu este beneficiară a contractului încheiat cu compania italiană Beretta Holding, pentru fabricarea pistoalelor de 9 mm.

"Prima discuţie a fost făcută pe UM Cugir - asta mi-a confirmat domnul Bădălău (Niculae Bădălău, ministrul Economiei - n.r.) într-o discuţie pe care am avut-o cu dânsul", a spus liberalul. Deputatul  a adăugat, potrivit Agerpres, că vrea să afle motivul pentru care "UM Cugir, care, iniţial, era parte a discuţiei în acest contract, nu mai apare ca beneficiar al contractului cu Beretta".

Florin Roman a menţionat că i-a adresat în acest sens şi o interpelare ministrului Economiei, Niculae Bădălău.

Citiți și: VIDEO - Uzina Mecanică Plopeni a semnat, luni, memorandumul cu Beretta Holding

"Înseamnă că oamenii de-acolo (Plopeni - n.r.) s-au mişcat mai bine", a susţinut deputatul de Alba, citat de Agerpres.

Potrivit unui memorandum de înţelegere semnat zilele trecute, între  Uzina Mecanică Plopeni, filială a ROMARM,  și compania italiană Beretta Holding, în Prahova va începe, în câteva luni, producția de arme de asalt Beretta.

"Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta şi uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţată compania mixtă, iar, cel târziu peste şase luni, să înceapă producţia", a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, cu ocazia semnării documentului.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.