Duminică, 07 Iulie 2019 14:43

600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală, în următorii 10 ani

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un raport al firmei de consultanţă PwC, citat de News.ro, arată că vor fi create 325.000 de noi locuri de muncă în următorul deceniu, în timp ce pentru alte 275.000 lucrătorii trebuie să-şi îmbunătăţească abilităţile digitale întrucât automatizarea şi introducerea inteligenţei artificiale vor elimina treptat activităţile repetitive.

”Cea mai importantă observaţie este că dezvoltarea abilităţilor digitale ale angajaţilor devine vitală şi că, totodată, trebuie încurajate parteneriatele cu instituţiile guvernamentale pentru a căuta zone de interes comun, cum ar fi infrastructura, educaţia sau sănătatea, în care e nevoie de investiţii pentru a stimula adoptarea noilor tehnologii. În lipsa investiţiilor, nu pot apărea noi locuri de muncă în sectoare esenţiale. Mai mult, în cazul economiilor vulnerabile la automatizare şi la schimbarea modelelor de afaceri, există riscul destul de mare ca unele locuri de muncă să dispară. Prin urmare, preocuparea pentru educaţie şi recalificare, inclusiv a guvernelor, poate să atenueze presiunea asupra persoanelor cu abilităţi care vor fi tot mai puţin cerute pe piaţa muncii în viitor”, spune Ionuţ Sas, Partener PwC România.

600.000 de locuri de muncă vor resimţi impactul noilor tehnologii în România. Pentru menţinerea, respectiv crearea lor va fi necesară o strategie în domeniile inovării şi digitalizării, potrivit companiei citate de News.ro.

Raportul mai arată că aceste 600.000 de locuri de muncă pot aduce o contribuţie la creşterea Produsului Intern Brut (PIB) al României de 66 miliarde dolari, până în anul 2029.

Sursa foto: start-up.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.