Joi, 11 Iulie 2019 10:42

Ministerul Energiei înfinţează o academie care va asigura reconversia profesională a minerilor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Energiei înfiinţează Academia de Pregătire şi Reconversie profesională pentru Surse Regenerabile şi Distribuţie a Energiei Electrice care va pregăti 5.000 de mineri din Valea Jiului ca tehnicieni în sectorul producerii energiei eoliene şi a distribuţiei electricităţii.

Potrivit MEDIAFAX, ministrul Energiei, Anton Anton, a vorbit, miercuri, în cursul unei vizite la parcul eolian Fântânele – Cogealac, operat de Grupul CEZ România, despre lansarea proiectului de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului. Proiectul vizează crearea unei Academii (Academia de Pregătire şi Reconversie profesională pentru Surse Regenerabile şi Distribuţie a Energiei Electrice) cu puncte de formare la Tg. Jiu şi la Craiova.
În aceste centre vor fi pregătiţi circa 500 de tehnicieni pe an, timp de 10 ani. La aceştia se adaugă şi specializarea a 3.000 de specialişti în distribuţia energiei electrice.
Certificarea minerilor în cadrul Academiei le va permite acestora să lucreze în instalarea, operarea şi mentenanţa proiectelor regenerabile.

Pentru înfiinţarea Academiei, Ministerul Energiei, împreună cu Asociatia Română pentru Energie Eoliană (RWEA), Monsson Operations, Distribuţie Energie Oltenia (companie din Grupul CEZ România) şi Universitatea din Petroşani, au semnat un protocol de colaborare în luna mai a acestui an.
Proiectul vizează să fie finanţat prin Fondul de Modernizare, articolul d., la care România a aderat împreună cu alte state membre.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.