Miercuri, 28 August 2019 12:11

Ministerul Mediului vrea eliminarea tuturor maşinilor cu normă Euro 3 sau mai mică. Vezi de când s-ar aplica măsura!

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maşinile cu normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3 ar trebui cumva îndepărtate de pe piaţă şi trebuie gândită pentru anul viitor o modalitate de a face acest lucru, a declarat Graţiela Gavrilescu, înainte de a demisiona din funcţia de ministru al Mediului. Intenţia autorităţilor este ca această măsură să fie aplicată, cel mai probabil progresiv, începând din 2020.

"Nu numai că România trebuie să-şi facă ţintele, dar este normal să putem să îndepărtăm din casele noastre şi din instituţiile mari toate echipamentele electronice şi electrocasnice care sunt, în momentul de faţă, mari consumatoare de energie. Toate trebuie făcute în sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi emisiile de CO2, şi aici fac referire la Programul «Rabla». În acelaşi timp, trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate maşinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piaţă. Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar şi printr-un mod în care să nu putem fi atacaţi la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene", a spus Gavrilescu, citată de Agerpres.

De la 1 februarie 2018, taxa auto a fost eliminată, iar toţi cei care plătiseră o sumă la înmatricularea autovehiculelor urmau să-şi primească banii înapoi de la stat. Ulterior acestei măsuri, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că Timbrul de mediu va avea un înlocuitor, dar "în niciun caz nu va fi vorba despre o nouă taxă". În cele din urmă, la jumătatea lunii decembrie 2018, Gavrilescu anunţă că nu a fost găsită nicio variantă a noii contribuţii care urma să înlocuiască taxa auto până la ora aceea, iar până la găsirea unei formule finale va mai dura, notează Adevărul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.