Luni, 02 Septembrie 2019 09:16

Bucură-te de avantajele noii generaţii de sobe pe lemne!

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă momentan bugetul încă nu îţi permite investiţia în mult visatul semineu pe lemne sau pur şi simplu preferi o altă soluţie de încălzire pentru locuinţa ta, noi îţi propunem, ca alternativă, unul dintre noile modele de sobe care reuşesc din ce în ce mai mult să atingă potenţiale de încălzire neimaginabile acum câţiva ani, adevărate surse de încălzire naturală care au început să puncteze atrăgător şi la aspectul estetic şi decorativ. Se ştie despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldura la scurt timp după aprinderea focului. Dar cât de multe se ştiu despre avantajele sobelor confecţionate din oţel, căptuşite cu şamotă?

Şamota este un material consumabil cu parametri izolatori extrem de eficienţi, care ajută radical în procesul de ardere, crescând semnificativ şi randamentul sobei. Datorită temperaturii foarte ridicate generate în camera de ardere, rămân mai puţine reziduuri de cenuşă depuse în interior, ajutând inclusiv la menţinerea curată a unui cos de fum.  Aşadar, sticla rămâne mereu curată şi soba e mult mai uşor de curăţat. În plus, sobele căptuşite cu şamotă au un aspect mai plăcut. Totuşi, trebuie menţionat faptul că şamota necesită înlocuire în decurs de 4-5 ani.

Tipul unei sobe se alege în funcţie de puterea necesară încălzirii suprafeţei de care dispui. Modelele din oţel cu şamotă au avantajul de a necesita mai puţină curăţare şi întreţinere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp după stigerea focului cele mai potrivite sunt sobele cu pereţi din fontă.

Nici design-ul nu trebuie omis. Noile modele de sobe pe lemne au devenit mai spectaculoase din punct de vedere estetic, fiind atent construite pentru a se adapta la ambientul înconjurător pe care îl promovează locuinţa fiecăruia dintre noi, indiferent de stil, personalitate sau design. În acest sens, pe piaţa de specialitate vei putea găsi modele ultramoderne cu picior de susţinere, în formă ovală, sau sobe rustice placate cu teracotă. Pentru spaţiile locuibile de mici dimensiuni, profesioniştii din domeniul soluţiilor de încălzire alternativă recomandă alegerea unor modele mai înguste.

Căldura naturală emanată de arderea lemnelor nu se compară cu nimic în lume, de aceea tot mai multe persoane au început să opteze pentru acest tip de încălzire a locuinţei lor. Nu mai sta nici tu pe gânduri şi investeşte inteligent într-o sursă de căldură de care să te poţi bucura întreaga iarnă, în confortul casei sau cabanei tale de la munte, unde vei putea petrece clipe de neuitat alături de familie, prieteni sau persoana ta iubită. Şeminee Bucureşti îţi stă la dispoziţie cu o ofertă potrivită pentru toate gusturile, extrem de variată, de sobe din fontă şi oţel, înnobilate cu şamotă pentru un finisaj elegant şi eficient în acelaşi timp. Specialiştii îţi vor oferi consultanță dedicată, transport gratuit în întreaga ţară pentru orice model de sobă şi garanţie între 2 şi 5 ani, ţie revenindu-ţi doar sarcina să îi contactezi pentru detalii şi informaţii complete care să te ajute în alegerea celei mai potrivite soluţii pentru tine şi căminul tău.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.