Luni, 02 Septembrie 2019 13:15

IKEA a cumpărat parcurile eoliene vândute de Vestas în România

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul danez Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, a anunţat, săptămâna trecută, vânzarea pachetelor majoritare la trei parcuri eoliene din România, fără a anunța și cumpărătorul. Potrivit Economica.net, preţul de vânzare este de 136 milioane de euro, iar finalizarea tranzacţiei ar urma să se facă în opt-zece săptămâni.

Potrivit mai multor surse din piața de energie, citate de Economica.net, cumpărătorul parcurilor ar fi gigantul suedez IKEA. Tranzacția ar fi una firească pentru IKEA și pentru piața românească, pentru că, în contextul în care România nu mai este foarte atractivă pentru investiții în regenerabile, un investitor era puțin probabil să apară. Tranzacția ar putea fi făcută mai degrabă cu un consumator, iar IKEA pare a fi clientul potrivit. În plus, potrivit surselor citate, de câțiva ani, gigantul suedez este preocupat de achizția de energie din surse regenerabile, ba chiar și-o produce singur.

ECONOMICA.NET a solicitat celor de la IKEA România o confirmare a tranzacției și va publica precizările companiei imediat ce acestea vor fi disponibile.

Credit foto Economica.net.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.