Marți, 03 Septembrie 2019 12:48

EvoMag, Studio Moderna, Jumbo, Ikea, Fan Curier și Christian Tour, sancționate în urma numeroaselor reclamații făcute de clienții acestora

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a luat la rând retaileri renumiți vizați de numeroase reclamații din partea clienților acestora. Deocamdată, pentru neregulile depistate de comisari, societățile s-au ales numai cu avertismente, dar și-au luat angajamentul să remedieze rapid deficiențele.

"Ca urmare a numărului mare de reclamaţii înregistrate la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat contravenţional cu avertisment operatorii economici EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL (EVOMAG), STUDIO MODERNA SA, JUMBO E.C.R. SRL, IKEA ROMÂNIA SA., CRISTIAN 76 TOUR SRL ŞI FAN CURIER EXPRESS SRL. Abateriile constatate au vizat printre altele şi nerespectarea termenelor privind livrare produselor, a montării aparatelor de aer condiţionat, aducerea la conformitate a produselor aflate în perioada de garanţie, întârzierea livrării coletelor, refuzul dreptului de denunţare a contractului în 14 zile (conform OUG34/2014), precum şi nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii a pachetelor de servicii turistice asumate prin contract", au trasmis reprezentanții ANPC.

Acțiunea  a fost coordonată de președintele ANPC, Horia Constantinescu, și directorul general al Autorității, Paul Anghel și "se încadrează în practica unitară la nivel național pe care ANPC a demarat-o pentru a veni în sprijinul consumatorilor cu o soluționare cât mai rapidă a sesizărilor". În acest sens, au fost stabilite urmatoarele termene :

- termenul de răspuns la sesizare va fi de maxim 48 ore;

- termenul de livrare al produselor: maxim 15 zile de la data achiziţionării, iar termenul de montaj al aparatelor de aer condiţionat de maxim 7 zile de la datată achitării serviciului;

- toate termenele angajate de operatorul economic anunţate pe site cât şi spaţiul de vânzare al punctelor de lucru vor fi respectate operatorul economic va întreprinde toate demersurile pentru aducerea la îndeplinire a celor menţionate anterior;

- respectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract;

- respectarea condiţiilor generale privind furnizarea serviciilor poştale, respectiv respectarea timpilor de livrare pentru toate tipurile de servicii poştale interne şi internaţionale, inclusiv termenele de returnare a contravalorii trimiterilor poştale către expeditor ( sumele colectate de la destinatar ).

„Acțiunea va continua până când  toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.