Luni, 03 Iunie 2013 18:14

Unul dintre cei mai mari producători auto din lume ar putea deschide o fabrică în România

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul Daimler, producătorul Mercedes, a făcut mai multe studii privind construcţia şi cheltuielile cu logistica pe care le-ar presupune deschiderea unei fabrici de autoturisme în România, după ce ar fi amânat dublarea capacităţii la uzina de la Kecskemét, Ungaria, scrie presa ungară, citând surse din interiorul companiei.

"Se pare ca la sediul central al companiei s-au facut şi studii referitoare la construcţia, respectiv cheltuielile cu logistica în România", a declarat o sursă pentru portalul ungar Index.

Potrivit Mediafax, Decizia de a amâna cu unul sau mai mulţi ani extinderea fabricii din Ungaria ar fi fost determinată de politicile economice imprevizibile şi agresive faţă de multinaţionale ale gvernului de la Budapesta, condus de Viktor Orban. Un purtător de cuvânt al Daimler a declarat cotidianului Portfolio că grupul german nu a luat nicio decizie privind capacitatea fabricii din Ungaria.

Fabrica grupului german Daimler de la Kecskemét are în prezent o capacitate anuală de 150.000 de unităţi, scrie cotidianul Portfolio.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.