Miercuri, 12 Iunie 2013 09:01

Bulgarii înființează societăți comerciale în România și Grecia. Vezi aici motivul

Scris de  -
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a scăpa de plata taxei pe valoare adăugată, bulgarii deschid societăţi comerciale în România şi Grecia, scrie miercuri cotidianul sofiot Standart.

În cazul livrării bunurilor din UE, acestea se declară şi TVA-ul este plătit de compania bulgară, scrie ziarul menţionat. Administraţiile fiscale din Comunitate efectuează un schimb lunar de informaţii prin sistemul VIES. Dacă un comerciant nu declară vreo livrare şi nu plăteşte TVA-ul, va fi prins uşor de inspectorii fiscali. De aceea bulgarii înregistrează societăţi comerciale în ţările vecine, România şi Grecia, înşelând astfel administraţia fiscală.

Expeditorul şi destinatarul sunt practic aceeaşi persoană şi, dacă valoarea bunurilor livrate se ridică de exemplu la 100.000 de euro, expeditorul emite o factură pentru numai 1.000 de euro, TVA-ul fiind în acest caz de 100 de ori mai mic. Sunt şi scheme mai sofisticate prin care acelaşi bun mai întâi este importat, iar apoi exportat, trecând prin toate cele trei ţări: Bulgaria, Grecia şi România, fără să fie plătit TVA în niciuna dintre ele, adaugă Standart.

Noul premier al Bulgariei, Plamen Oreşarski, a cerut recent un control mai strict pentru prevenirea acestei scheme de evaziune fiscală.

Foto: capital.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.