Telegrama

Telegrama

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

RAFINĂRIA PETROTEL-LUKOIL a continuat astăzi procedura de pornire a instalațiilor.

Reprezentanții rafinăriei au transmis pe adresa redacției următorul punct de vedere cu privire la incidentul decuplării compresorului de gaze din Instalaţia Cracare Catalitică.

”Vă informăm că astăzi, 01.04.2019, ora 13.05, în timpul operaţiunilor de pornire anunţate, s-a decuplat compresorul de gaze din Instalaţia Cracare Catalitică.

Automat, sistemele de protecţie au dirijat gazele către facla rafinăriei şi, timp de aproximativ 12-15 minute, acestea au ars cu fumul negru sesizat.

Pentru reducerea volumului de gaze, concomitent cu oprirea compresorului, s-au luat toate măsurile tehnice care s-au impus.

Procedura de pornire a fost reluată după 40 de minute, fără alte incidente.

Autorităţile de mediu au fost informate imediat şi, de asemenea, monitorizate valorile poluanţilor înregistraţi în staţia PH6, fără să se constate creşteri la indicatorii pulberi şi benzen.

Regretăm apariţia acestui incident tehnic şi menţionăm că acesta nu a pus în pericol siguranţa cetăţenilor şi a instalaţiilor”.

   

Un copil în vârstă de doi ani, din comuna prahoveană Şotrile, a fost victima unei agresiuni sexuale, potrivit Serviciului de Ambulanță Prahova. Copilul a fost transportat la Ploiești la Serviciul de Medicină Legală. Acesta era agitat și a prezentat vărsături, dar din păcate nu poate spune nimic datorita vârstei. Familia a fost cea care a chemat ambulanța.

Potrivit IJP Prahova, tatăl copilului a acuzat că o rudă ar fi agresat sexual bebelușul. Poliția anunțat Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului (DGASPC) și continuă cercetările. Potrivit primelor informaţii, principalul suspect în acest caz ar fi un unchi al victimei, în vârstă de 23 de ani de ani. Acesta este audiat de poliţişti.

   

În ochii bărbaților, o femeie îngrijită emană multă feminitate și senzualitate și este percepută ca o femeie cu adevărat frumoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și interior. După prima privire sau întâlnire, bărbații împart femeile în 3 categorii: femei drăguțe, femei care arată bine și femei frumoase. În categoria femeilor drăguțe intră în mod special femeile care se fac remarcate prin atitudine, prin simțul umorului, și mai puțin prin înfățișarea fizică, femeile care arată bine ies în evidență prin aspectul fizic deosebit, iar femeile frumoase sunt acelea care atrag bărbații prin aspectul lor plăcut, îngrijit, prin zâmbetul fermecător și prin micile detalii care dau un plus de senzualitate. Totodată, o femeie îngrijită este cea care emană mai multă încredere în ea și se face remarcată mult mai ușor.

În anumite cazuri, aspectul fizic funcționează ca o carte de vizită pentru femei, iar aici ne referim în mod special la job-urile care presupun un contact direct cu clienții sau cu partenerii și nu numai. Dacă mergi la un salon de masaj erotic în București, primul criteriu după care ar trebui să alegi fata care vrei să îți facă masajul este aspectul fizic. De la felul în care îi stă fiecare șuviță de păr, până la aspectul unghiilor sau la rujul pe care îl poartă pe buze, o fată poate fi considerată „plăcută”, sau din contră „vulgară”. Mulți asociază saloanele de masaj erotic din București cu fetele vulgare, însă această asociere este mai mult decât greșită. Dacă îți faci curaj și treci pragul unui salon de masaj erotic din București vei fi surprins de latura senzuală a erotismului și de atmosfera plăcută întreținută de fete cu adevărat preocupate de aspectul lor fizic.

Atunci când ne referim la aspectul plăcut, îngrijit, nu ne referim neapărat la un trup de model, ci mai degrabă la o atitudine plăcută și la o încredere în sine plăcută. Apropo de asta, știai că bărbații consideră sexy o femeie cu încredere în sine și nu una vulgară? O femeie îngrijită va fi preocupată mereu de cum îi stă părul, de cum îi stă machiajul sau de cum arată oja de pe unghii. O femeie îngrijită este o femeie curată, care îndură ședințe de epilare uneori poate prea dureroase și tratamente cosmetice costisitoare doar ca să aibă o piele fină la atingere și catifelată. O femeie îngrijită merge săptămânal la tratamente faciale pentru a se asigura că tenul ei strălucește și la salonul de coafură pentru a avea un păr sănătos. Micile detalii precum manichiura sau pedichiura sunt plănuite din timp și nu lăsate pe ultima sută de metri, parfumul este ales cu mare atenție astfel încât el să nu fie nici prea strident, nici prea subtil, iar hainele sunt alese astfel încât să lase o urmă de mister și să trezească imaginația bărbaților.

Chiar dacă nu vor să recunoască, bărbații sunt atrași de femeile care stau cu orele în oglindă pentru a se asigura că totul este pus la punct și că vor atrage toate privirile celor din jur. Bărbații iubesc femeile îngrijite și curate, iar femeile iubesc să fie frumoase, senzuale și dorite de bărbații din jurul lor. Data viitoare când mergi într-un salon de masaj erotic din București, alege-o pe cea mai îngrijită dintre fete, pe cea care are un aspect curat și plăcut pentru că acea fată este cea care te va duce pe culmile plăcerii și te va învăța ce este fericirea cu adevărat!

Foto: pixabay.com

 

 

   

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Gh. Diboş“ din Măneşti au făcut un concurs inedit în această perioadă, dar nu legat de tradiţia irlandeză a Halloween-ului, ci una axată pe valorile tradiţionale româneşti şi creştine.

Practic, copiii au făcut mai multe lucrări de pictură şi desen cu tema „Alături de îngeri“, care au fost jurizate.  Au participat 40 de elevi care nu numai că au arătat talent în artele plastice dar şi în recitarea de poezii şi cântat, toate adaptate temei evenimentului.

Evenimentul, derulat în incinta căminului cultural din localitate, este parte a proiectului educaţional „Sărbătorim Îngeraşii“, rezultatul parteneriatului dintre Şcoala Gh. Diboş din Măneşti, Primăria Măneşti şi parohiile din satele Zalhanaua, Băltiţa şi Coada Izvorului.

Profesorul de religie al școlii, Bogdan Apostol şi directorul şcolii Andreea Radu au înmănat  elevilor diplome și premii constând în cărți, icoane iar coordonatorilor elevilor câte o icoană reprezentându-i pe Arhanghelii  Mihail și Gavril.  De asemenea, a fost oferită încă o icoană Școlii Primare, sat Zalhanaua pentru talentul artistic al elevilor.

Elevii premiaţi sunt :

LOCUL I: ANDRONACHE DANIELA- clasa a III-a, Școala Primară, sat Coada Izvorului, îndrumător profesor învățământ primar Stoica Maria

LOCUL II: BĂLȚATU VERONICA- clasa a III-a, Școala Primară, sat Zalhanaua, îndrumător profesor învățământ primar Norocea Camelia

LOCUL III- PARASCHIV DORIN- clasa a II-a, Școala Primară, sat Băltița, îndrumător profesor învățământ primar Rotariu Alina

MENȚIUNE:  TĂNASE ADELINA- clasa P,  Școala Gimnazială ”Gheorghe Diboș”, comuna Mănești, îndrumător profesor învățământ primar Zamfir Nicoleta Mihaela   

 

 

 

   

Publicat in data de 14 septembrie 2017

ANUNT PARTICIPARE PROCEDURA ATRIBUIRE CONTRACT DE SERVICII DE PROIECTARE (INTOCMIRE  DOCUMENTATIE DE AVIZARE A LUCRARILOR DE INTERVENTIE, PROIECT PENTRU AUTORIZAREA EXECUTARII LUCRARILOR, PROIECT TEHNIC DE EXECUTIE) CONFORM HG 907/2016, SERVICII DE ASISTENTA TEHNICA DIN PARTEA PROIECTANTULUI PE DURATA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI SI EXECUTIE LUCRARI IN CADRUL PROIECTULUI DE INVESTITIE INTITULAT - CONSOLIDARE, RESTAURARE, AMENAJARE INCINTĂ ȘI VALORIFICARE TURISTICĂ "SF. GHEORGHE VECHI", "CUVIOASA PARASCHIVA" SI CONSTRUIRE CENTRALA TERMICA

Str. Arieș, Nr. 9, Municipiul Craiova, Jdeţul DOLJ

Parohia Sf. Gheorghe Vechi - unitate de cult, cu sediul social in Str. Arieș, Nr. 9, Municipiul Craiova, Judeţul Dolj, reprezentata legal de Preot Paroh Irimia Gheorghe Aurel, doreste sa achizitioneze servicii de proiectare (intocmire documentatie de avizare a lucrarilor de interventie, proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor, proiect tehnic de executie) conform HG 907/2016, servicii de asistenta tehnica din partea proiectantului pe durata de implementare a proiectului si executie lucrari in cadrul proiectului de investitie intitulat - Consolidare, restaurare, amenajare incinta si valorificare turistica “ Sf. Gheorghe Vechi”,”Cuvioasa Paraschiva” si construire centrala termica.

Acest proiect urmeaza a se depune spre finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 - Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului national si cultural - (Apel de proiecte POR/2017/5/5.1/2. sau Apel de proiecte POR/2017/5/5.1/SUERD/1)

Obiectul contractului va fi executat de catre ofertantul declarant castigator, atat la sediul social al acestuia, cat si la locul de implementare al proiectului.

In conformitate cu art. 24, alin. (4) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicata “elaborarea expertizelor tehnice, a proiectelor de consolidare, restaurare, verificare tehnică a proiectelor si dirigentarea lucrarilor se efectueaza numai de experti şi/sau specialisti atestati de catre Ministerul Culturii, cu respectarea exigentelor specifice domeniului monumentelor istorice si a cerintelor privind calitatea lucrarilor in constructii”.

In acest sens pentru indeplinirea obiectului contractului sunt necesari conform Ordinului Ministerului Culturii si Patrimoniului National nr. 2495/2010 experti/specilaisti atestati/autorizati in diferite domenii de activitate conform specificatii tehnice intocmite de solicitant.

Obiectul contractului de lucrari vizeaza executarea urmatoarelor activitati:

  • Servicii de proiectare (intocmire documentatie de avizare a lucrarilor de interventie, proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor, proiect tehnic de executie) conform HG 907/2016;
  • Asistenta tehnica din partea proiectantului pe durata implementarii proiectului;
  • Executie lucrari ce constau in principal in: lucrari de restaurare pictura murala la Sfanta Biserica, restaurare pictura si catapeteasma, amenajare incinta, lucrari  de instalatii.

Durata contractului:

Documentatia de avizare a lucrarilor de interventie urmeaza a se realiza intr-un termen de pana la 180 de zile de la data semnarii contractului de executie.

Intocmirea proiectului pentru autorizarea lucrarilor de executie si a proiectului tehnic de executie urmeaza a se realiza cu respectarea termenelor solicitate de AMPOR/OI pentru aceasta activitate, conform contract cadru finantare POR 5.1. publicat pe site-ul www.inforegio.ro.

Pentru activitatea de asistenta tehnica din partea proiectantului, durata contractului va fi determinata de data semnarii Contractului de finantare dintre Beneficiar si Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020. Asistenta tehnica  din partea proiectantului va fi asigurata pe toata perioada de executie a lucrarilor.

Pentru activitatea de executie lucrari - durata contractului va fi determinata de data semnarii Contractului de finantare dintre Beneficiar si Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020. Activitatea de executie lucrari se va derula de la data emiterii ordinului de incepere lucrari de catre Beneficiar si nu va depasi 48 de luni de executie.

Valoarea estimata a contractului este distribuita astfel:

Pentru activitatea de proiectare suma de 240.000,00 lei fara TVA.

Pentru activitatea de asistenta tehnica din partea proiectantului suma de 35.000,00 lei fara TVA.

Pentru activitatea de executie lucrari suma de 6.100.000,00 lei fara TVA, din care cheltuieli diverse si neprevazute suma de 485.000,00 lei fara TVA.

La întocmirea propunerilor financiare, ofertanţii vor avea în vedere şi vor prezenta următoarele - pretul materialelor, utilajelor, echipamentelor si  dotarilor care vor fi corespunzatoare/similare descrierilor acestora din documentatia de atribuire intocmita de achizitor pentru atribuirea contractului.

Pe parcursul indeplinirii contractului pretul poate fi ajustat in urmatoarele situatii:

  1. Au avut loc modificari legislative, modificari ale normelor tehnice sau au fost emise de catre autoritatile publice centrale sau locale acte administrative care au ca obiect instituirea, modificarea sau renuntarea la anumite taxe/impozite locale, al caror efect se reflecta in cresterea/diminuarea costurilor pe baza carora s-a fundamentat pretul contractului de achizitie;
  2. Pe piata au aparut anumie conditii, in urma carora s-a constatat cresterea/diminuarea indiciilor de pret petru elemente constitutive ale ofertei, al caror efect se reflecta in cresterea/diminuarea costurilor pe baza carora s-a fundamentat pretul contractului de achizitie.
  3. Alte cazuri prevazute de lege sau agreate de partile contractante.

Ofertele se vor depune la sediul social al solicitantului din din Str. Arieș, Nr. 9, Municipiul Craiova, Judeţul DOLJ.

Orice informatii suplimentare referitoare la prezenta procedura se pot solicita de la sediul social al solicitantului (achizitorului) sau accesand urmatorul numar de telefon: 0725.442.698, persoana de contact – Preot Achim George Daniel.

Documentatia de atribuire ce ce trebuie avuta in vedere de ofertantii interesati, poate fi solicitata de la sediul social al solicitantului indicat mai sus.

Mijloace de comunicare: prezenta personala, la sediul social al solicitantului si/sau al potentialilor ofertanti interval orar 09-16, e-mail, telefon si/sau orice alt mijloc agreat de parti.

Oferta depusa de operatorii economici participanti la procedura de atribuire a contractului de servicii de proiectare (intocmire documentatie de avizare a lucrarilor de interventie, proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor, proiect tehnic de executie) conform HG 907/2016 servicii de asistenta tehnica din partea proiectantului pe durata de implementare a proiectului si executie lucrari in cadrul proiectului de investitie intitulat - Consolidare, restaurare, amenajare incinta si valorificare turistica “ Sf. Gheorghe Vechi”,”Cuvioasa Paraschiva” si construire centrala termica, va respecta specificatiile tehnice si formalitatile solicitate de Parohia Sf. Gheorghe Vechi prin documentatia de atribuire, intocmita in acest scop. 

Termenul pana la care potentialii ofertanti pot prezenta oferta este data de 26 septembrie 2017 ora 13:00.

Nota* - Prezenta procedura de achizitie se deruleaza in conformitate cu prevederile Ordinului 1284 din data de 08.08.2016 privind aprobarea Procedurii competitive aplicabile solicitantilor/beneficiarilor privati pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrari finantate din fonduri europene.

 

 

   

Ziua Armatei sărbătorită la Mizil

Ca în fiecare an, pe 25 octombrie am aniversat Ziua Armatei Române, așa cum s-a stabilit în anul 1959. Anul acesta, pe o vreme mohorâtă şi la propriu şi la figurat, în sensul unui anonimat cvasi-total, a avut loc o scurtă ceremonie de circa 20-30 minute, în prezenţa primarului Silviu Călin Negraru și a doamnei viceprimar Oana Dumitru, prilej cu care au fost depuse coroane de flori din partea administraţiei publice locale, Liceului Teoretic "Grigore Tocilescu" Mizil, Grupului Şcolar Tehnologic "Tase Dumitrescu", Asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere "Aurel Vlaicu" şi "Cultul Eroilor".

Sărbătoare la biserica din cartierul "Dallas

Parohia purtând hramurile "Dimitrie cel Nou Basarabov" şi Sf. "Filofteia" din cartierul de pe valea Istăului, păstorită de preotul paroh Păun Cergău, a sărbătorit hramul "Dimitrie cel Nou Basarabov, prilej cu care zeci de credincioşi au fost prezenţi la oficierea ceremonialului religios de către un sobor de preoţi format din slujitorii lui Dumnezeu şi anume: Păun Cergău (amfitrion), Petru Tincu (parohul bisercii Af. "Ilie Proroc Tesviteanul" din satul Inoteşti, comuna Colceag - Prahova), Ilie Valentin Cruceru - Biserica Ungureni" Fântânele, Romulus Ardeleanu (Biserica Sf. Ioan - Mizil), Gheorghe Croitori, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" Mizil, Ştefan Ardeleanu - parohia Sf. Nicolae Mizil etc.

Concomitent cu construirea noului cartier de locuinţe "Dallas" în anul 2010, la cererea locuitorilor de a dispune de un lăcaş de cult propriu, s-a luat în discuţie necesitatea construirii unui lăcaș de cult care să satisfacă cerinţele acestora. Pe vremea fostului primar Emil Proşcan au fost începute negocierile cu  preotul-paroh, Păun Cergău, care la acea vreme slujea la biserica din comuna Sălciile, pentru ridicarea unui paraclis. Slujba de sfinţire a avut loc în săptămăna Floriilor 2012, cu acceptul Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Paraclisul este construit din lemn de brad cu fundaţie de beton-armat, cu o lungime de 13 metri, lățime de 5,5 metri şi o înălţime 10,5 metri, cu o singură turlă în mijloc, deasupra Naosului, şi este învelit cu şindrilă de fag, pereţii exteriori fiind căptuşiţi cu scânduri de brad suprapuse. Paraclisul se întinde pe o suprafaţă de 500 m.p., urmând ca pentru construcţia bisericii să fie alocaţi 1200 m.p. Concluzionând, preotul-paroh Păun Cergău este socotit ca unul dintre cei mai apreciaţi slujitori ai Domnului pentru harul său duhovnicesc, fiind îndrăgit de către enoriaşii săi.

Ziua Armatei omagiată la Banciu

Pe amplasamentul fostei U.M. 02331, divizionul 2 Antiaeriană Banciu (fostă unitate operaţională de rachete), cu o suprafaţă de 10 ha.), transformată în urmă cu 5 ani în aşezământ social "Savoliada" printr-un parteneriat cu Primăria comunei Baba-Ana, de către prof. dr. (teologie) Mihail Milea, parohul bisericii "Sf. Sava" de la Buzău, a avut loc o slujbă de comemorare a fostelor cadre militare care au lucrat în acest stabiliment important al M.A.P.N., şi a celor trecuţi în nefiinţă, în prezenţa a zeci de foste cadre ale unităţii militare mai sus amintite. Noua destinaţie creată are ca deviză "Mare este Dumnezeu". După oficierea slujbei de către preotul paroh Mihail Milea, conducerile Asociaţiilor militare în retragere şi rezervă "Aurel Vlaicu" şi "Cultul Eroilor" au depus coroane de flori la statuia domnitorului "Ştefan cel Mare" amplasată în faţa bisericii.

 Eduart Dumitrescu

   

Alin Georgescu, un tânăr în vârstă de 26 de ani din Ploieşti, student la Teatrologie şi fost membru al unor trupe de teatru din municipiu, are nevoie de ajutor pentru un costisitor tratament medical şi un transplant care să îi salveze viaţa. Ploieşteanul a fost diagnosticat în această primăvară cu o formă gravă de leucemie, iar singura lui şansă este, potrivit părinţilor şi apropiaţilor, o operaţie foarte scumpă în Italia.

Alin ar urma să plece luna viitoare în Peninsulă, iar familia încearcă să strângă banii necesari pentru tratament şi transplant.

Apropiaţii au creat un site şi o pagină de Facebook în care oferă mai multe detalii despre cazul lui Alin.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul alaturidealin.ro!

"Alin are 26 de ani, este din Ploiești și în prezent studiază Teatrologie si Management Cultural la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Toti prietenii îl stiu ca fiind o fire optimista, vesela si gata oricand sa ajute. Caracterizat de altruism, perseverenta și dorinta de a invata si de a fi tot mai bun in tot ceea ce face, Alin a demonstrat ca nimic nu este imposibil daca iti doresti cu adevarat. Cea mai mare pasiune a lui este teatrul. Respira și expira teatru, tocmai de aceea, timp de 5 ani, a fost actor in echipa Centrului Dramatic Mythos din Ploiesti. Din noiembrie 2013 este voluntar in Asociatia Studentilor Europeni AEGEE Ploiesti, AEGEE fiind inca una dintre pasiunile lui, implicandu-se cu devotament in consolidarea Asociatiei, de-a lungul timpului fiind Vicepreședinte și Președinte.
A participat la peste 10 proiecte Erasmus+, mai întâi ca participant, apoi ca formator și organizator. Are atata planuri și energie incat nimic nu pare sa-l impiedice in a-si atinge toate visurile. Cu toate acestea, in luna mai a acestui an, ceea ce parea a fi o simplă raceala, în urma unor investigatii medicale, s-a dovedit a fi Leucemie acuta limfoblastica tipB, recent cu infiltrare neoplazica la nivel SNC – cu recomandare pentru tratament urgent și transplant in strainatate. Costurile se ridica la 250 000 euro. Bani absolut necesari pana la data de 9 octombrie!
Bani de care viața lui Alin depinde in intregime", povestesc apropiaţii.

 

   

Anterprenorii din Prahova și din județele învecinate au ocazia să participe joi, 21 septembrie 2017, la Ploiești, la primul eveniment al toamnei din proiectul național Business rEvolution: Digitalizarea - Trend sau Tsunami. Evenimentul se desfășoară la Hotel Prahova Plaza din Ploiești, începând cu ora 9.00.

Proiectul național Business rEvolution este organizat de Doingbusiness.ro și a avut deja impact asupra a mai mult de 15.000 de companii romanești în prima jumătate a anului 2017. Peste 500 de participanți au interacționat direct cu mai mult de 35 de personalități la evenimentele organizate de Doingbusiness.ro la Iași, Brașov, București și Arad în perioada martie - iunie 2017.

Evenimentul din 21 septembrie 2017 de la Ploiești este moderat de jurnalistul Radu Soviani și aduce în fața oamenilor de afaceri aspectele legale ale noilor modificari fiscale precum si ale noilor norme de protectie a datelor, dar prezinta si tendințe și strategii inovatoare în marketingul digital in acest nou context legislativ. Totodată, prezintă situația economică actuală și identifică potențialul pieței locale dar și direcțiile de digitalizare și automatizare a proceselor și activităților din companii, prezentând cele mai noi tehnologii care însoțesc transformarea digitala.

Conferința este deschisă de către Aurelian Gogulescu - Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova care va vorbi despre economia prahoveană, in contextul reprezentat de  provocarea digitalizării. Imediat, Dumitru Ion - CEO al companiilor Kompass și Doingbusiness.ro va face o analiză a pieței potențiale, bazată pe rezultatele financiare raportate de 610,000 de companii pentru anul 2016 și va prezenta audienței noi aplicații pentru creșterea vânzărilor.

,,Niciun produs sau serviciu nu mai are potențialul să se vândă singur, așa cum statua în trecut definiția marketingului bine făcut’’, crede Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro. ,,În urmă cu nu foarte mult timp, scopul marketingului era definit prin cunoașterea și înțelegerea excepțională a clienților astfel încât produsele sau serviciile să i se potrivească perfect și să se vândă singure. Este încă adevărat, doar că metodele de înțelegere și de a ajunge la clienți s-au schimbat dramatic în era digitală și a internetului, prin competiție, conținut și informații, așa că produsele și serviciile nu se mai vând singure, iar la Ploiești vom arată care sunt stimulii cheie și instrumentele esențiale pentru definirea și atingerea potențialului de vânzări’’, susține Dumitru Ion.

Antreprenorii prezenți la Ploiești vor avea ocazia totodată să afle care sunt prevederile și implicațiile noii reglementări privind splitul de TVA  de la Sorin Biban, Senior Tax Manager Biriș-Goran Legal + Tax, în timp ce Cătălina Ilie - Avocat D&B David și Baias va arăta cum ne adaptăm strategiile de afaceri la noile reglementări privind protecția datelor personale.

Sesiunea a II-a a evenimentului debutează cu Tudor Galoș, fondatorul Tudor Galoș Consulting care va arăta cum se construiește, prin inovație și digitializare, puntea între tehnologie și business-ul traditional, sau cum reinventam practicile de marketing, astfel încat sa fie conforme cu noul GDPR. Se alătură în această sesiune Elena Badea și Alexandra Cernian - Valoria prin prezentarea strategiilor de conținut în social media și a elementelor de succes pentru campaniile de social media, iar sesiunea este încheiată de Vasile Muscă - General Manager OpticNet care va prezenta, cu studii de caz, cateva abordări ale transformării digitale în cadrul companiilor dinamice.

Evenimentul se încheie cu prezentarea tendințelor și provocărilor în strategiile de resurse umane, prezentare interactivă susținută de Elena Badea - Managing Partner Valoria care va portretiza profilul noii generații de angajați, cu așteptările și motivațiile lor, dar va identifica și cele mai eficiente practici în atragerea și reținerea (inclusiv recompensarea) angajaților cheie.

Participarea la eveniment este gratuită (pentru doi reprezentanți din fiecare companie) iar înregistrarea se poate face în limita locurilor disponibile, pe site-ul www.doingbusiness.ro, în pagina dedicata evenimentului, unde este disponibilă și agenda completă a conferintei.

Business (r)Evolution este organizat de Doingbusiness.ro cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Prahova si este sustinut de Alpha Bank, Edenred, Biris – Goran Tax+Law, PwC și Valoria. Partenerii media ai evenimentului de la Ploiesti sunt: Agerpres, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, Financial Market, CARIERE, calendarevenimente.ro,  spatiulconstruit.ro, RBE Connect, Prbox.ro, ziare.com, Business24, MANPRES, Ziarul Raid, Prahova Business, Clubul de Networking, Telegrama de Prahova. După conferința de la Ploiesti, Business (r)Evolution va continua cu noi ediții la Craiova (12 octombrie), Oradea (25 octombrie) si Târgu Mureș (28 noiembrie).

Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care oferă utilizatorilor informații depre oportunitățile din economia națională precum și prezentarea principalelor companii active în fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicațiile Romanian Business Digest și Major Companies in Romania în variante print și online.

Serviciile noastre includ: servicii de agenție de evenimente, servicii de comunicare și direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit și Emerging Europe Investment Summit.

 Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2015 de Doingbusiness.ro sunt disponibile aici. Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2016 de către doingbusiness.ro sunt disponibile aici.

 

   

Turista în vârstă de 24 de ani care a căzut, ieri, într-o prăpastie adâncă, pe Jepii Mici, în nordul judeţului Prahova, nu a supravieţuit. Tânăra a fost recuperată de salvamontişti, în stop cardio-respirator şi cu multiple traumatisme, iar medicii au încercat să o resusciteze minute în şir, însă rănile au fost prea grave.

Ramintim că sâmbătă seară, salvamontiştii prahoveni au derulat o acţiune de salvare dramatică, încercând minute bune să ajungă la tânără, care căzuse într-o râpă adâncă de aproape 50 de metri. O echipă de zece salvamontişti a reuşit să o scoată din prăpastie şi apoi să o coboare de pe munte, pe targă, până la cel mai apropiat drum, acolo unde aşteptau echipaje de la SUMRD şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Tânăra a fost transportată la camera de primiri urgenţe din Sinaia, iar pe drum s-au încercat manevre de resuscitare.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, citat de Antena 1, traseul montan pe care se afla fata este unul extrem de dificil, iar grupul din care făcea parte turista fusese avertizat să nu urce pe acest traseu, mai ales că aceştia nu erau echipaţi adecvat. Zona unde a căzut tânăra se numeşte Valea Morţii, aici mai pierzându-şi viaţa şi alte persoane în trecut, potrivit aceleiaşi surse.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Turistă în stare critică, după ce a CĂZUT ÎNTR-O PRĂPASTIE, în Bucegi

(foto: observator.tv)

   

Un afacerist controversat din Prahova, cercetat pentru evaziune fiscală, spălare de bani, şantaj şi ultraj şi care şi-a petrecut luni bune din viaţă în arest, a avut o reacţie violentă în urma publicării unor articole în presa locală despre activitatea sa. Şomerul, aşa cum este cunoscut de apropiaţi, Vlad Constantin pe numele real, este vizat de mai multe dosare penale şi a încearcă acum să discrediteze procurorii care s-au ocupat de cercetarea dosarelor sale. Omul nu este străin, se pare, nici de ameninţări violente, anchetatorii arătând în materialele de urmărire penală că, pentru a face rost de contracte pentru firma sa, acesta ar fi intimidat reprezentanţii unor societăţi concurente. În aceeaşi notă violentă se încadrează şi o mărturisire făcută într-o discuţie cu fostul şef al Poliţiei Local Ploieşti, Cristinel Toader, el însuşi cercetat penal, în care Şomerul spune că şi-l doreşte mort pe procurorul care l-a anchetat.

Şi tot în aceeaşi notă se încadrează şi un comentariu lăsat pe reţelele de socializare, la un articol din presă cu privire la dosarele sale, comentariu în care, cu o gramatică precară şi un ton violent, individul se arată profund nemulţumit de eticheta de "penal", primită, cum e lesne de înţeles, din cauza dosarelor grele deschise pe numele său şi a infracţiunilor grave de care este acuzat. "Sa moara mata ca sunt penal? Sa moara mata ca ăla e magistrat? Stii ce înseamnă Amenințare? Eu cred ca ăla nu mai e de mult magistrat. Sa-mi spui si mie de ce sunt penal. Daca ai asculta ce a spus «magistratul» in înregistrarea audio, ai înțelege cine e penalul, probabil ca ai atâta cultura juridică si același caracter ca al «magistratului» ESTI LA FEL DE PROST CA PĂTRARU", a reacţionat Vlad Constantin, acelaşi individ care, pe lângă calitatea de învinuit sau suspect penal, este şi denunţător într-un alt dosar celebru din Prahova.

Puteţi citi mai multe informaţii despre acest interlop în articolul de AICI, publicat ieri de "Telegrama" în cadrul unui serial despre indivizii cercetaţi penal din Prahova care fac presiuni pentru discreditarea sau intimidarea unor magistraţi care îi cercetează sau a unor jurnalişti care au făcut dezvăluiri despre afacerile şi cercurile lor de interese.

 

   

Pagina 1 din 1060