Joi, 07 Noiembrie 2013 06:23

Studenţii din UPG încă nu se alătură protestelor

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) s-a alăturat, ieri, protestului cadrelor didactice. Mii de studenţi din ţară au intrat la cursuri purtând banderole albe la mână. Dar, deşi ne aflăm la o aruncătură de băţ de Capitală, mesajul nu a ajuns până la Ploieşti.

ANOSR s-a alăturat, ieri, protestelor profesorilor, anunţând că, în cazul în care demersurile lor vor rămâne fără rezultat, vor recurge la manifestări de protest de amploare în întreaga ţară, luând în calcul şi greva generală pe termen nelimitat.

Una dintre cele mai mari acţiuni de protest, pentru alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, nu a găsit, însă, sprijin şi în universitatea ploieşteană. „Noi am avut o colaborare foarte bună cu profesorii din UPG, pentru astfel de acţiuni. Când se vor alătura protestelor, îi vom susţine, ca şi în anii precedenţi. Pentru că de ani de zile cerem acel procent din PIB pentru Educaţie”, a declarat Cristi Ilie, preşedintele Organizaţiei Studenţilor din UPG, afliată Uniunii Naţionale a Studenţilor. „Se va decide la nivel naţional dacă ne vom alătura protestelor”, a precizat şi Bogdan Dumitrescu, preşedintele Ligii Studenţilor din UPG, organizaţie afiliată Uniunii Studenţilor.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.