Duminică, 19 Noiembrie 2017 10:03

GALERIE FOTO - Elevii C. N. "I. L. Caragiale" s-au alăturat miilor de voluntari care participă la realizarea Parcului Memoriei Naționale de la Mărășești  

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcul Memoriei Naționale (RoMândria) prinde rădăcini și cu ajutorul ploieștenilor. Zeci de elevi ai Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" s-au alăturat acestei inițiative, iar sâmbătă s-au numărat printre cei aproximativ 8.000 de voluntari care au participat la plantarea a 50.000 de stejari, la Mărășești. Numele lor, ca de altfel ale tuturor celor ce participă la proiect, se vor regăsi într-o capsulă a timpului, care va fi îngropată în zona centrală a acestui loc închinat memoriei eroilor români căzuți în Primul Război Mondial.

Proiectului „Parcul Memoriei Naționale - RoMândria” a fost inițiat de  iniţiat de Antena 3.

335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918, vor fi plantați până la 1 Decembrie anul viitor.

Primul pui de stejar a fost plantat, în cadrul proiectului, în vara acestui an, în memoria Ecaterinei Teodoroiu. Proiectul este în toi și va continua până în decembrie 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.