Luni, 20 Noiembrie 2017 06:06

50 de stejari din Parcul Memoriei Naționale poartă numele unor foști elevi și profesori din Ploiești

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania RoMândria, dedicată celor peste 300.000 de eroi români căzuți în Primul Război Mondial, are o semnificație aparte pentru echipa de dascăli și elevi de la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale". Unitatea de învățământ participă la proiectul realizării Parcului Memoriei Naționale, iar la finalul săptămânii trecute a luat parte la sesiunea de plantări derulată la Mărășești. A fost o lecție de istorie cu o încărcătură cum rar există. "Am trăit unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente de când sunt profesor. De mult mi-am propus sa aduc un omagiu celor 50 de profesori și elevi din Liceul Petru și Pavel, a cărui tradiție am moștenit-o, morți în Războiul Reîntregirii Naționale. Am reușit azi sa plantam 50 de stejari în Parcul Memoriei Naționale, fiecare având numele câte unui erou" a povestit Carmen Băjenaru, profesori de istorie și directorul colegiului ploieștean.

Citiți și:  GALERIE FOTO - Elevii C. N. "I. L. Caragiale" s-au alăturat miilor de voluntari care participă la realizarea Parcului Memoriei Naționale de la Mărășești  

Proiectul a fost inițiat de Antena 3, iar până la finalul anului viitor obiectivul este ca la Mărășești să fie plantați 355.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial. Campania se derulează până în decembrie 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.