Marți, 19 Decembrie 2017 10:37

Nouă motive de mândrie. Cine sunt olimpicii și profesorii de la Colegiul Național "Mihai Viteazul", premiați de Ministerul Educației 

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marți, la Palatul Parlamentului, sute de olimpici și dascălii lor primesc premiile acordate de Ministerul Educației celor care au obținut rezutate foarte bune la olimpiadele și concursurile școlare internaționale din 2017. Fondul total de premiere alocat de MEN este de peste 2.500.000 lei.

"Vor fi recompensaţi 168 de elevi câştigători a 228 de distincţii (3 premii I absolute, 61 de medalii de aur și premii I, 77 de medalii de argint și premii II, 60 de medalii de bronz și premii III şi 27 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, vor fi premiaţi cei 203 profesori care i-au pregătit, precum şi cele 89 de şcoli din care provin laureaţii", a anunțat MEN.

Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru acest tip de distincții, cuantumurile premiilor sunt următoarele: 12.545 lei - premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente).

Lista completă a elevilor premiați, la nivel național, o găsiți AICI.

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat.

Lista completă a profesorilor premiați, la nivel național, o găsiți AICI.

În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Lista completă a școlilor premiate, la nivel național, o găsiți AICI.

În Prahova, pe lista liceenilor de aur se regăsesc trei elevi, toți de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești. Cel mai mare premiu, de aproape 10.000 de lei, îi revine lui Theodor Cucu, pentru medalia de aur cu care s-a întors de la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Același concurs i-a adus și lui Matei Costin Banu o medalie de bronz, iar acum un premiu de aproape 6.000 de lei.

Citiți și:  Th. Cucu și Matei Banu, de la C. N. "Mihai Viteazul", au cucerit AURUL și BRONZUL la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Cel de-al treilea premiat este George Valentin Datcu, acesta obținând medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, pentru care MEN îi va oferi, marți, tot aproape 6.000 de lei. Rezultatu său a contribuit la palmaresul României care, în 2017, trece în dreptul lotului său cel mai bun rezultat obținut de țara noastră, din istoria participării la (International Earth Science Olympiad - IESO).

Citiți și:  Cel mai bun rezultat din istorie pentru lotul României, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Ploieșteanul Valentin Datcu, printre premianți

Aceleași premii le revin și dascălilor care i-au pregătit. Este vorba despre Carmen Olteanu, Gelu Hanganu, Maria Elena Marin, Florina Miricel, Adriana Radu și Roxana Magdalena Dincă.

De asemenea, colegiul ploieștean primește, conform legii, un premiu de aproape 10.000 de lei, echivalentul cele mai mari recompense acordate elevilor săi.

În total, premiile acordate de MEN pentru olimpicii din Prahova și profesorii lor, în 2017, se ridică la peste 70.000 de lei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.