Luni, 29 Ianuarie 2018 08:32

Viitori absolvenți de la "Caragiale" și CNMV au fost admiși, deja, la cele mai prestigioase universități din lume

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de absolvenți de la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" și Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești se află, zilele acestea, în fața deciziei care, cel mai probabil, le va defini restul vieții. Din toată Europa, către acești copii sosesc scrisorile care le vestesc admiterea în universități aflate în vârful clasamentului mondial.

13 dintre absolvenții promoției 2018 ai Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești vor studia, din toamnă, în Marea Britanie. Ei au primit deja scrisorile de admitere și, mai toți, nu doar că se pregătesc să se formeze în universități de prestigiu, dar au de făcut o alegere dificilă, pentru că sunt doriți de mai multe dintre colegiile de top ale lumii.

La Cambridge s-a format, deja, de ani buni, un grup al absolvenților de la CNILC Ploiești. Numele colegiului prahovean este cunoscut printre studenți, dar mai ales printre dascălii universității, care aproape în fiecare an ajung să pregătească tineri din acest liceu. În 2018, numele Deliei Drăghici se va alătura celor 12 scrise, deja, din 2009 încoace, pe lista absolvenților de la "Caragiale" care ajung să studieze în cunoscuta universitate. Ea a fost admisă la sepcializarea Computer Science, una preferată și de colegii ei mai mari, care au apucat pe același drum.

Imperial College London, Kingțs College London, UCL Southampton, University of Bristol, University of Bath, University of Sheffield, University of Manchester, University City London, University of Hull, University of Nottingham, University of Birmingham, Coventry University și Northumbria University, toate își doresc să pregătească, din toamnă, absolvenți de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești și îi curtează pe cei mai buni elevi ai actualei promoții, majoritatea de la clasele de Mate-info.

De asemenea, alți zece elevi așteaptă răspunsuri de la universități din Germania, Olanda și Franța, pe care le vor primi în scurtă vreme.

La rândul său, promoția din C. N. "Mihai Viteazul" exportă, se asemenea, o parte dintre viitori absolvenți. "Cu mândrie, CNMV anunţă performanţa remarcabilă a doi dintre elevii săi, Alexandra Alexiu şi Theodor Cucu din clasa a XII-a M1, care au fost admişi la prestigioasa Universitate Cambridge. Alexandra, olimpică la chimie şi Știinţele Pământului, a ales să studieze chimia şi fizica la Queens' College, Cambridge University. Theodor, olimpic la lingvistică şi la limba română, şi-a propus să transforme pasiunea în profesie, optând  să studieze la Downing College în cadrul Cambridge University", a anunțat, recent, conducerea Colegiului. Ulterior, alte scrisori de admitere au venit la Ploiești, cu vești la fel de bune. "După Cambridge University este rândul unei alte universități de elită, Oxford University, să-și deschidă porțile pentru doi dintre elevii noștri: Cristian Dinu, admis la specializarea informatică și Cristian Voinea, admis la specializarea fizică / matematică. Fratele lui Cristian, Eduard George Voinea a fost admis la Imperial College London", au transmis reprezentanții instituției de învățământ.

Toate acestea sunt, fără doar și poate, o confirmare a valorii acestor copii, răsplata unor eforturi uriașe și începutul unei noi povești pe cât de greu de scris, pe atât de frumoasă. Dincolo de faptul că ei reprezintă motive de mândrie fără margine pentru familii, dascăli și colegii care le-au fost alături în ultimii ani, performanța lor spune multe și despre cele două colegii ploieștene ale căror nume au ajuns cunoscute în lumea întreagă.

 

Liceeni de la C. N. "I. L. Caragiale" admiși la universități din Europa:

Delia Drăghici - Universitatea Cambridge  (Computer Science)

Codescu Dinu - UCL Southampron, University of Manchester, University of Birmingham, University of Nottingham

Miruna Matei - UCL, University of Manchester, King’s College Londan, Imperial College London (Chimie Medicală)

Alexandru Iancu - University of Bristol, University of Bath, University of Southampton, University of Sheffield, University of Manchester (Inginerie aerospațială)

Bogdan Ionuț Mihalcea - Coventry University, Northumbria University (Computer Science)

Victor Vasile - University City London

Emil Mihail Ion - University of Amsterdam

Alexandru Niculae - UCL

 Andrei Lazăr - UCL

Andrei Ștefan -UCL

Andreea-Mihaela Anghiel -  University of Sheffield, Brunel University London

Andreea-Andrada Manolescu - University of Sheffield, Brunel University London, University of Bristol, University of Hull

Hrenciuc Larisa-Ioana - Coventry University și Northumbria University

 

 

   

1 comentariu

  • Link la comentariu alex parincu Marți, 19 Februarie 2019 10:38 postat de alex parincu

    Mancati cacat!!!! Asta faceti. Esti admis abia dupa ce ai dat examenul de bacalaureat. Daca ai aplicat sau ai trecut de un interviu, nu inseamna ca esti admis. Unele universitati iti impun doua note de 10 si una peste 9.50. Deci....de la vorbe si pana la fapte mai este. dar de mancar se poate manca.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.