Sâmbătă, 07 Aprilie 2018 08:50

Doi prahoveni în lotul extins al României pentru Olimpiada Internaţională de Informatică (Gimnaziu)

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești bune de la Târgu Jiu, unde joi a avut loc barajul în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Gimnaziu. Din cei 12 elevi calificați la Olimpiada Internațională, doi sunt din Prahova.

Este vorba despre Ștefan Țaga (clasa a VII-a), de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești, pregătit de prof. Luminița Rîpeanu, și  Alexandru Dobleagă (clasa a VI-a), de la Colegiu Național "Ion Luca Caragiale", pregătit de prof. Dana Lica.

"Elev în clasa 7M la C.N. «MIHAI VITEAZUL» PLOIEȘTI, ŞTEFAN TAGA este una dintre GLORIILE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PRAHOVEAN. De mulți ani se afirmă că UN REMARCABIL ŞAHIST, postură în care l-am şi avut invitat la OAMENI DE VALOARE. Este însă şi UN INFORMATICIAN DE ANVERGURĂ, fapt atestat încă de anul trecut şi confirmat zilele acestea, când s-a calificat în LOTUL LĂRGIT pentru OLIMPIADELE INTERNAŢIONALE DE INFORMATICĂ (gimnaziu). Aşa că, după ce A IMPRESIONAT PESTE HOTARE prin performanțele sale ŞAHISTICE (de care prof. GH. VASAI s-a arătat foarte mândru ), are toate şansele să o facă şi prin cele INFORMATICE, spre satisfacția excepţionalei sale profesoare, LUMINIȚA RAPEANU ! Situație în care, fără exagerare, mă gândesc că ar merita apelativul de ŞTEFAN CEL MARE ! Îi ținem pumnii strânşi şi suntem convinși că nu ne va dezamăgi! Doar este un mic mare campion al SPORTULUI MINȚII şi învață la un COLEGIU NAȚIONAL al VITEJILOR!", a scris, pe o rețea de socializare, prof. Dan Culicovschi.

Citiți și: Alexa Tudose, de la C. N. "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, singura prahoveancă ajunsă în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Informatică (liceu)

Din lot vor mai face parte opt bucureșteni, un elev din Suceava și unul din județul Hunedoara.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.