Marți, 12 Iunie 2018 08:49

TINERII DEZBAT 2018 - Echipele colegiilor "I. L. Caragiale" și "Jean Monnet", calificate la Națională

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Faza județeană a olimpiadei "Tinerii dezbat" și-a desemnat câștigătorii. Echipe din partea a două colegii ploieștene vor reprezenta Prahova, la etapa națională.

La secțiunea "Avansați", premiul I a fost obținut de elevii Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești, podiumul fiind completat de echipele de la C.N. "Mihai Viteazul" (locul al doilea), respectiv C. M. "Dimitrie Cantemir" Breaza și C. N. "Al. I. Cuza" Ploiești (locul al treilea). Moțiunea de finală pentru această secțiune a fost moțiunea "Acest parlament crede că voluntariatul ar trebui să devină o condiție de absolvire a liceului." La  "Începători", cele mai bune argumente au fost lansate în confruntare de echipa Colegiului Național "Jean Monnet" din Ploiești. Pe locul al doilea s-au clasat elevii de la C. M. "Dimitrie Cantemir" Breaza, iar pe locul al treilea cei de la C. N. "Ion Luca Caragiale" și C. N. "Al. I. Cuza" Ploiești. Tinerii au dezbătut, în finală, pe moțiunea "Acest parlament crede că este necesară introducerea în trunchiul comun, la liceu, a unei ore de educație financiară."

Etapa națională va avea loc în perioada 9-14 iulie, la Piatra Neamț.

"Tinerii dezbat" este olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică, urmărind cultivarea unei atitudini critice, logice și raționale în rândul tinerilor, respectiv conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice, prin înțelegerea informată a realităților sociale, susținerea dialogului interetnic și a nondiscriminării, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice, de sănătate, de gen etc, care pot constitui bariere în comunicare.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.