Marți, 12 Iunie 2018 15:24

Probleme la Centrul de Excelenţă în Educaţie din Ploieşti, unde nu s-au mai primit salariile din martie. Autorităţile caută soluţii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Ploieşti anunţă că este în căutarea unei soluţii pentru finanţarea centrului de excelenţă în educaţie existent în municipiu, confruntat cu grave probleme financiare. Angajaţii de la acest centru - aflat în subordinea Ministerului Educaţiei şi finanţat prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean - nu şi-au mai luat salariile din martie. Autorităţile locale spun că legea le permite să contribuie cu bani, iar acum caută o variantă legală încât să poată acoperi şi lipsurile din lunile anterioare.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat marţi că va fi iniţiat un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru sprijinirea acestui centru în care sunt pregătiţi elevii cu rezultate foarte bune. Legea permite acest lucru, însă principala necunoscută în acest moment este în ce măsură pot fi plătite şi restanţele, în condiţiile în care oamenii care lucrează aici nu şi-au mai luat salariile din martie, a explicat edilul, care a dat vina pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

"Am fost informat în cursul săptămânii trecute de acest aspect. Din nefericire, vedem o abordare duală, în momentul în care se inaugurează sau se fac lucruri bune, toată lumea vine şi încearcă să obţină un avantaj politic, însă în momentul în care trebuie să susţină o astfel de activitate, răspunderea pică doar în sarcina autorităţilor publice locale. Se pare că Guvernul a decis că un centru de excelenţă, înfiinţat ca proiect-pilot acum câţiva ani, nu mai reprezintă o prioritate. Am constatat că legea le permite autorităţilor locale să finanţeze aceste centre de excelenţă, drept pentru care am propus un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru rectificarea bugetului local. Ce îmi pare extraordinar de grav este că nu am fost informaţi din timp cu privire la problemele financiare de aici. Nu trebuie să uităm că aici se pregătesc elevii care participă la olimpiade naţionale şi internaţionale, iar municipalitatea a participat de fiecare dată pentru sprijinirea acestor tineri cu potenţial. Sper ca, pe viitor, Ministerul Educaţiei şi în special Inspectoratul Şcolar să se aplece mai atent asupra acestui centru", a declarat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.