Miercuri, 13 Iunie 2018 13:47

Începe evaluarea directorilor de școli și grădinițe. Ce aspecte sunt punctate

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a publicat, miercuri, calendarul și procedura pentru evaluarea directorilor și directorilor adjuncți din cadrul unităților de învățământ. Aceasta începe pe 1 august, iar primele săptămâni vor fi dedicate autoevaluării.

Cei vizați de procedură au termen, până la 15 august, să-și aprecieze propria activitate, în funcție de criteriile din fișa de evaluare standard. Cele mai multe puncte, 30, în cazul directorilor, se acordă pentru monitorizarea, evaluarea și controlul activității în unitatea de învățământ,  în timp ce numai 8 puncte sunt alocate modalităților de motivare a personalului din subordine.

Criteriile și punctajele sunt detaliate în fișele de mai jos:

  1. Fişa de evaluare directori - învățământ de stat;
  2. Fişa de evaluare directori adjuncți - învățământ de stat;
  3. Fişa de evaluare directori - înv. preşcolar;
  4. Fişa de evaluare directori - Șc. Speciale;
  5. Fişa d evaluare directori - Cluburi Copii;
  6. Fişa de evaluare directori - Cluburi Sportive;

Evaluarea de etapă și elaborarea raportului vor vaea loc în intervalul 30 august - 14 septembrie.

Procedura completă de evaluare directori, directori adjuncți - an școlar 2017-2018 (inclusiv și calendarul de desfășurare a etapelor) o găsiți AICI.

În funcție de criteriile îndeplinite, directorii vor primi calificativul foarte bine (85 - 100 de puncte), bine (70 - 84,99 puncte), satisfăcător (60 - 69,99 punct) - situație în care va avea loc monitorizarea - reevaluarea la un interval de 3-6 luni. Sub 60 de punct, persoana evaluată primește calificativul "nesatisfăcător", ceea ce duce la eliberarea sa din funcție și încheierea de drept a contractului de management educațional.

 

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.