Sâmbătă, 16 Iunie 2018 11:21

VIDEO - Moment emoționat dedicat lui Eminescu de elevii de la "Caragiale", la 129 de ani de la moartea marelui poet

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de elevi, părinți și dascăli au luat parte, vineri, și la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, la festivitatea de încheiere a anului școlar 2017 - 2018. Până la momentele obișnuite, de decernare a premiilor de final de an celor mai buni elevi ai Colegiului, ceremonia a bifat și câteva clipe emoționante.

Deși nerăbdători să-și ia diplomele și coronițele, iar apoi să respire ușurați primele guri de aer din vacanța mare, elevii au fost impresionați de momentul susținut de colega lor de la clasa a II-a A, Andra Nour, care le-a amintit că data de 15 iunie are o semnificație deosebit de importantă pentru români.

La 15 iunie 1889, la numai 39 de ani, marele poet Mihai Eminescu se stingea din viață, lăsându-ne nouă, românilor din generațiile viitoare, o moștenire de o valoare inestimabilă.

Tot în deschiderea festivităților de vineri, directorul CNILC, prof. Carmen Băjenaru, a citit, în fața celor prezenți, numele zecilor de elevi care s-au întors anul acesta cu rezultate deosebite de la olimpiadele naționale, unii dintre ei pregătindu-se, în prezent, să participe la etapele internaționale ale acestor concursuri.

Citiți și:  Alexa Tudose (CNILC Ploiești) a intrat în echipa care va reprezenta România la Balcaniada de Informatică

în ediția din 18 iunie a ziarului Telegrama și pe www.telegrama.ro veți găsi lista completă a elevilor CNILC care au obținut premii și medalii la olimpiadele naționale din anul școlar 2017 - 2019.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.