Luni, 18 Iunie 2018 08:25

Doi liceeni de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești, în loturile României la concursurile internaționale. Zeci de elevi ai colegiului au obținut premii la olimpiadele naționale

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

C. N. "I. L. Caragiale" din Ploiești încheie anul școlar cu un bilanț excelent. În ceea ce privește concursurile de specialitate, din 31 de reprezentanți la concursurile naționale, 27 au obținut premii și mențiuni, iar doi sunt calificați în loturile care vor reprezenta România la etapele internaționale.

Rezultate excelente, unul după altul, pentru Alexa Tudose, eleva care, de câțiva ani deja, este o prezență constantă în rândurile premianților la cele mai prestigioase concursuri de informatică. Alexa, în prezent elevă în clasa a X-a a Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, s-a calificat în echipa de seniori care va reprezenta România la ediția din acest an a Balcaniadei de Informatică, din iulie, de la Timișoara, dar și la concursul internațional Romanian Masters of Informatics 2018. Ploieșteanca pregătită de prof. Dana Lica a reușit această performanță după ce, la Olimpiada Națională de Informatică, a obținut premiul al II-lea și medalie de aur, plus calificare în lotul restrâns pentru Olimpiada Internațională de Informatică.  

Și colegul ei mai mare, Tudor Bonifate, are de înfruntat, în această vară, nu doar Bacalaureatul, ci și provocarea de a participa la faza internațională a concursului "Lectura ca abilitate de viață". Tudor, care tocmai a terminat clasa a XII-a, este pregătit de prof. Nicoleta Deaconu și s-a calificat în lotul național după premiul I obținut la etapa pe țară.

În total, în acest an școlar, 27 de elevi ai CNILC au obținut, la concursuri și olimpiade naționale, premii sau mențiuni: Filip Tudose (Info - medalie de bronz), Sebastian Predescu   (Info - mențiune MEN și medalie de aur), Alexandru Dobleagă  (Info - premiul al III-lea și medalie de aur + calificare în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaționaleă, Andrei Onuț (Info - medalie de bronz), Rareș Ștefan Avram (Info - medalie de bronz), Ștefan Săvulescu (Info - mențiune și medalie de argint), Maria Alexa Tudose (Info - premiul al doilea și medalie de aur + calificare în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internațională), Theodor Ștefan Cristea (Info - medalie de bronz), Andru Lucian Ștefănescu (Info - medalie de bronz), Alexandru Vlad Niculae (Info - mențiune MEN și medalie de aur), Delia Drăghici (Info - mențiune MEN și medalie de argint), Robert Nicolae Niță (Istorie - premiul al II-lea), Andreea Mihăilă (Istorie - premiul al III-lea), Andrei Claudiu Tudor (Fizică - diplomă de onoare), Laurențiu Ioan Popa (Științele Pământului - premiul special pentru cea mai mare notă la Georgrafie), Ștefan Cristian Petre (Limba și literatura română - mențiune MEN // Lectura ca abilitate de viață - mențiune MEN), Eliza Ana Niculae (Limba și literatura română - mențiune MEN), Tudor Nicolae Bonifate (Lectura ca abilitate de viață - premiul I + calificare în lotul României pentru etapa internațională), Gabriela Ioniță (Limba franceză - mențiune specială), Alexandru Istrătoiu (Limba latină - premiu special), Andrei Cosma (Chimie - mențiune MEN), Corina Dichiu (Geografie - mențiune MEN), Alberta Milicu (Lb. germană - premiul I proiect), Mihai Dragomir (Astronomie - mențiune MEN și medalie de argint), Iulia Cristina Stanciu (Astronomie - mențiune MEN și medalie de argint). De asemenea, echipa feminină de pentatlon, pregătită de prof. Nicolae Damian, a ocupat locul I la concursul zonal.

 

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Bucur Luni, 09 Iulie 2018 13:39 postat de Bucur

    De adaugat: Vlad Bucur - Olimpiada Nationala de Tehnologia Informatiei - Mentiune MEN si Medalie de Aur

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.