Marți, 03 Iulie 2018 15:33

C. N. "Ion Luca Caragiale" Ploieşti extinde proiectul internațional "Educație interculturală – Respect pentru cultura și tradițiile popoarelor", derulat în parteneriat cu unități de învățământ din Ucraina

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dascălii și elevii Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești bifează un nou obiectiv de impact, de această dată fiind vorba despre un proiect cu participare internațională, vizând promovarea culturii, valorilor şi  tradiţiilor, stimularea creaţiei culturale şi artistice în România şi Ucraina.

Început în urmă cu mai mulți ani, cu vizita unei clase din ciclul primar la Cernăuți, demersul a luat amploare și astăzi a ajuns să implice mai multe unități de învățământ din Prahova și din Ucraina.

Proiectul internațional "Educație interculturală - respect pentru cultura și tradițiile popoarelor" urmărește profesionalizarea în domeniul managementului educaţional, prin dezvoltarea unui sistem funcţional de cunoştinţe, competenţe şi abilităţi specifice domeniului şi specializării care să decurgă din experienţa acumulată de cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniu, precum şi dezvoltarea unui sistem de atitudini, care să permită promovarea bunelor practice identificate la  sistemele de învăţământ din ţările partenere.

În cadrul acestuia sunt organizate spectacole în Ucraina şi România, schimburi de bune practici, acțiuni de promovare a culturii şi tradiţiilor româneşti și activităţi de diseminare şi valorizare.

Proiectul este coordonat de Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, prin directorul Carmen Băjenaru și înv. Eugen Niță, respectiv Gimnaziul nr. 6 "Alexandru cel Bun" din Cernăuți, prin directorul Ion Ignat și prof. Olga Ostafii, metodist în cadrul Institutului Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice de la Cernăuți.

Recent, cu prilejul vizitei, în Prahova, a unei delegații din țara vecină, proiectul a fost extins, implicând și Casa Corpului Didactic Prahova, Șc. Gimn. "Elena Doamna" din Ploiești, Șc. Gimn. "Sf. Vasile" din Ploiești și Șc. Gimn. "Gh. Pănculescu" Vălenii de Munte, iar din Ucraina - Institutul Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice de la Cernăuți, Școala Medie Cerlena - Noua Sulița, Școala Medie Voloca - Hliboca și Gimnaziul Boian - Noua Sulița.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.