Marți, 10 Iulie 2018 05:24

Echipe de la CN "I. L. Caragiale" şi "Jean Monnet" reprezintă Prahova, în aceste zile, la Olimpiada Națională "Tinerii dezbat"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Olimpiada Naţională de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”, eveniment educaţional menit să promoveze valorile cetăţeniei active şi democratice, a debutat luni, la Piatra Neamț, gazda celor 258 de elevi calificaţi la  etapa naţională, 133 profesori coordonatori/ însoţitori.

La această etapă, Prahova este reprezentată, la gimnaziu, de  echipa Colegiului Național "Jean Monnet" din Ploiești, iar la liceu de echipa de la C. N. "Ion Luca Caragiale" Ploiești, calificate în urma confruntării la nivel de județ din luna iunie.

"Tinerii dezbat" este olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică, urmărind cultivarea unei atitudini critice, logice și raționale în rândul tinerilor, respectiv conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice, prin înțelegerea informată a realităților sociale, susținerea dialogului interetnic și a nondiscriminării, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice, de sănătate, de gen etc, care pot constitui bariere în comunicare.

Sursa foto: stiri-neamt.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.