Marți, 10 Iulie 2018 14:30

ADMITERE 2018 - Prahoveni cu medii cuprinse între 4,40 și 9,93, repartizați în afara județului. Ce școli au furnizat liceeni pentru colegiile celebre din București

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

35 de absolvenți de gimnaziu din județul Prahova au ales, din diferite motive, să participe în alte județe la repartizarea computerizată. Cei mai mulți dintre ei, 21, au optat pentru unități de învățământ din București. Astfel, candidați cu medii peste 9,00 au fost repartizat la colegii celebre, unele dintre cel mai bine cotate licee din țară.

Din toamnă, o prahoveancă va învăța în cea mai bună clasă din țară, numărându-se printre cei 28 de elevi de la Matematică-Informatică bilingv engleză - Colegiul Național "Sf. Sava", unde ultima medie de admitere a fost 9,91.

Alți colegi de-ai săi cu medii mari au intrat la Colegiul Național "Spiru Haret" sau Colegiul Național "Gh. Șincai", de asemenea, la unele dintre cele mai căutate clase din România.

Citiți și: ADMITERE 2018 - Aproape 80 de candidați din alte județe au ales licee din Prahova

Alți nouă prahoveni, în general din zona Câmpina - Valea Prahovei, au ales să studieze, în următorii patru ani, la Brașov. Cinci dintre acești candidați au avut medii peste 9,00, unii ajungând inclusiv la clase din top 50 al specializărilor la nivel național, de la Colegiul Național "Dr. Ioan Meșotă" sau Colegiul Național "Andrei Șaguna" Brașov.

Printre opțiunile candidaților prahoveni care au plecat la școli din alt județ s-au mai numărat unități de învățământ din Dâmbovița (2), Ilfov (2) și Arad (1).

Cât depre localități prahovene care au dat absolvenți la "export", recordul este stabilit de Liceul Teoretic Azuga, care a trimis, la Brșov, nu mai puțin de patru boboci de clasa a IX-a.

De la școlile din Poienarii Burchii, trei prahoveni au plecat spre licee din București.

Citiți și: O absolventă a Școlii Centrale Câmpina va învăța, din toamnă, în care mai bună clasă de liceu din țară

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.