Miercuri, 01 August 2018 12:26

HI-STORY LESSONS - Noi animații pe teme istorice, publicate în cadrul proiectului educațional internațional despre Europa sec. XX (VIDEO)

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coordonatorii proiectului educațional internațional "Hi-story lessons. Teaching & learning about 20th-century European history. European Network Remembrance and Solidarity" au anunțat publicarea mai multor animații asociate temelor istorice abordate în cadrul platformei hi-storylessons.eu.

Lista temelor poate fi găsită AICI.

Animațiile au și versiuni în limba română. Materialele sunt realizate pentru temele "Revoluția rusă", "Apogeul revoluției sexuale în Vest și sfârșitul «Primăverii de la Praga»" și "Planul Marshall".

Link-urile, pe care le găsiți mai jos, pot fi încărcate pe Facebook, dar și pe paginile web ale unităților de învățământ, pentru ca dascălii și elevii interesați să poată avea acces la ele cât mai ușor.

Proiectul "Hi-story lessons. Teaching & learning about 20th-century European history. European Network Remembrance and Solidarity" prezintă istoria Europei și a țărilor europene din diferite perspective într-o manieră interactivă, angajată și accesibilă, constituind o resursă valoroasă și modernă de material didactic pentru elevi, studenții și profesorii de istorie din  Polonia, Ungaria, Germania, Slovacia, Cehia și România. Site-ul www.hi-storylessons.eu,  o platformă on-line educațională internațională, oferă peste 200 de teme pentru Europa secolului XX, cu accent special pe istoria celor șase state amintite.

Subiectele au fost selectate și abordate de către o echipă internațională de experți - istorici și profesori - astfel încât acestea să corespundă cu principiile programei școlare din aceste țări, iar materialele au fost pregătite în limbile materne ale țărilor selectate și în engleză.

Din partea României, proiectului s-a alăturat o echipă de la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, care s-a ocupat cu realizarea materialelor referitoare la istoria țării noastre în secolul trecut. Participarea este cu atât mai notabilă cu cât este vorba despre materiale realizate în învățământul preuniversitar, în condițiile în care, în cazul celorlalte țări, echipele selecționate să facă parte din proiect provin din învățământul superior.

Citiți și:  Peste 200 de teme despre Europa sec. XX, reunite într-o platformă educativă on-line care vine în sprijinul dascălilor și elevilor din șase țări

Mai multe animații realizate în cadrul proiectului pot fi văzute AICI.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.