Marți, 23 Octombrie 2018 13:43

"ERASMUS+" - Alianța Franceză Ploiești a lansat proiectul  "Le numérique à l’aide de la francophonie  (N.A.F.)", proiect de mobilitate  în domeniul educaţiei adulţilor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Alianţa Franceză Ploieştia a lansat, zilele trecute, proiectul  «Le numérique à l’aide de la francophonie  (N.A.F.)», depus şi ulterior aprobat în cadrul Apelului naţional la propuneri de proiecte 2018, Programul Erasmus+, Acţiunea  Cheie 1 - Proiecte de mobilitate  în domeniul educaţiei adulţilor pentru termenul limită 1  februarie 2018.

Proiectul câștigat de județul Prahova se va derula timp de 24 de luni,  în perioada  noiembrie 2018 –  noiembrie 2020, cu o echipă din opt membri ai organizației. În cadrul acestuia vor fi efectuate patru fluxuri de mobilităţi în diverse centre universitare din Franţa, cursurile desfăşurându-se în  limba franceză.

Inițiatorii arată că obiectivul central al proiectului este formarea competenţelor de lucru cu instrumente digitale de nouă generaţie şi diversificarea metodelor de lucru destinate adulţilor, ca parte a strategiei de modificare a vizibilităţii Alianţei Franceze Ploieşti la nivel local, regional şi naţional, la standardele secolului XXI.

La evenimentul care a marcat lansare a proiectului, derulat la Bilblioteca "Nicolae Iorga", au luat parte, alături de directorul Alianţei Franceze Ploieşti, conf. univ. dr..Steluţa Coculescu, şi de un mare număr de studenţi, profesori, tineri iubitori ai limbii franceze, membri ai Alianţei Franceze din Ploieşti, și oaspeți de seamă, printre care Michel Monsauret, ataşat de cooperare educaţională al Ambasadei Republicii Franceze în România, și vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă.

Proiectul este finanțat cu susținere din partea Uniunii Europene prin Programul Erasmus+.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.