Miercuri, 05 Decembrie 2018 13:11

GALERIE FOTO - Târg de Crăciun la Colegiul Național "I. L. Caragiale" din Ploiești. Sute de elevi au vândut produsele realizate de ei, adunând donații pentru școală

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la decorațiuni realizate de copiii de clasele primare până la dulciuri care mai de care mai sofisticate pregătite de colegii lor de la liceu, cele aproximativ 30 de standuri amenajate în curtea Colegiului și în sala de sport s-au golit și s-au umplut, de mai multe ori, încă din primele două ore ale târgului organizat, pentru a doua oară, la CNILC, cu prilejul Crăciunului.

Principiul este cât se poate de simplu simplu, iar inițiativa una din care toată lumea are de câștigat. Elevii s-au mobilizat pentru a confecționa daruri, bijuterii și decorațiuni de sezon, au pregătit bunătăți după rețetele știute de la părinți și bunici, ba chiar au aplicat strategii de marketing inedite, ca să atragă un număr cât mai mare de clienți. Nu că aceștia s-ar fi lăsat prea mult invitați la standurile pline de culoare și, în multe cazuri, de bucate îmbietoare.

Nu au lipsit, pentru pofticioși, rulade fel de fel, prăjituri tradiționale cu ciocolată, miere și nucă, dulciurile cu care toți am crescut și pregătite după rețete păstrate de zeci de ani, de la bunici, dar nici produse deosebite, precum muffins sau inconfundabila prăjitură Pavlova.

La un alt stand, oalele cu sarmale de post și fasole se goleau văzând cu ochii.

Iar în sala de sport, vizitatorii târgului dădeau de alte minunății. Decorațiunile confecționate de elevii mici s-au vândut rapid, ca și bijuteriile și obiectele de artizanat realizate de colegii lor mai mari, ca hobby sau inspirați de părinți.

Târgul, deși aflat abia la a doua ediție, se anunță un uriaș succes. Ca de fiecare dată, sumele strânse de copii constituie donații pentru unitatea de învățământ, iar fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea proiectelor educaționale derulate la nivelul Colegiului sau, la nevoie, pentru reparații urgente, astfel încât ele să nu fie amânate până când administrația locală găsește bani de alocat în acest sens.

Dacă încă sunteți în căutare de cadouri unicat și făcute cu suflet sau, pur și simplu, aveți poftă de un dulce gătit în casă, după rețete ca ale bunicii, mai aveți timp, până la ora 18.00, să dați o fugă pe la Târgul de Crăciun de la C. N. "I. L. Caragiale".

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.