Marți, 22 Ianuarie 2019 13:36

Ecaterina Andronescu anunță  schimbarea structurii anului școlar. Vacanța de iarnă și calendarul examenelor, printre principalele modificări

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Educației anunță schimbări una după alta în învățământul preuniversitar. Cele mai recente au fost indicate de Ecaterina Andronescu într-un interviu acordate pentru realitatea.net. Aceasta a vorbit, printre altele, despre o nouă structură a anului școlar, propunere care să fie lansată în dezbatere publică și care ar putea intra în vigoare chiar din toamnă.

"Săptămâna trecută am regândit structura anului şcolar. Este vorba despre structura anului şcolar 2019-2020. Şi cred că sunt modificări importante. Aş vrea să punem această discuţie, rezultatul ei în dezbatere publică, să vedem care sunt reacţiile. După opinia mea, pare o regândire a structurii anului şcolar ceva mai potrivită, atât pentru părinţi, cât şi pentru profesori", a anunțat ministrul.

Andronescu este de părere că vacanța este prea lungă și este nepotrivit ca elevii să se întoarcă la școală, în ianuarie, după o asemenea pauză, pentru o mică parte din primul semestru. Prin urmare, aceasta propune scurtarea vacanței de iarnă și regândirea structurii semestrelor.

"De exemplu, foarte mulţi părinţi mi-au reproşat că au luat vacanţă copiii pe 21 decembrie, au avut vacanță până în 15 ianuarie, o perioadă îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de cursuri, se termină semestrul şi încep, mai au încă o vacanţă şi semestrul următor. După părerea mea, vacanța aceasta este mult prea lungă. Sau, dacă o facem la fel de lungă, să încercăm să închidem altfel semestrul. În aşa fel încât, după vacanţă, copilul să înceapă un alt semestru. Pentru că altfel îl zăpăcim. Trei săptămâni stă acasă, a uitat, îl cheamă profesorul la şcoală încă trei săptămâni, îi încheie situaţia, copilul este încă nereconectat la programul de învăţământ după trei săptămâni de vacanţa", a detaliat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a spus că ia în calcul, astfel, scurtarea vacanței de iarnă, dar și ca examenele naţionale să fie susținute ceva mai devreme. "Şi ne gândim să organizăm puţin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Să aducem examenele din vara ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat, să aibă şi profesorii vacanţă, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm şi vacanţă", a mai exemplificat ministrul.

 

 

 

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.