Duminică, 27 Ianuarie 2019 13:48

Ministrul Educației a anunțat că luni se redeschid toate școlile și grădinițele

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că, luni, se reiau cursurile în învățământul preuniversitar, după minivacanța de patru zile pe care elevii și preșcolarii au avut-o, pentru ziua de 24 Ianuarie, dar și din cauza creșterii numărului de cazuri de gripă.

"Mâine este zi normală de școală și toată săptămâna este normală. Pentru cei care nu știu, vă spun că este ultima săptămână din acest semestru, situațiile școlare se încheie, se încheie mediile și, ca urmare, nu putem să bulversam acest sfârșit de semestru", a anunțat Ecaterina Andronescu, la România TV.

Ministerul Sănătății a precizat, însă, zilele trecute, că este posibil ca, punctual, să se decidă asupra suspendării cursurilor în unitățile de învățământ în care apar cazuri de gripă.

Ministrul Educației a mai anunțat, de altfel, duminică, reluarea efectuării triajuluiepidemiologic în școli și grădinițe, luni, și a făcut un apel la părinți, să nu-i ducă în colectivitate pe cei maici, dacă prezinte simptome de boală. "În situația în care copiii au probleme de sănătate, părinții trebuie să îi ducă la medic. În toate școlile există un triaj foarte serios în fiecare dimineață ca să îi protejam pe cei sănătoși ca să nu creasca numărul celor care sunt răciti sau gripați. Eu îmi pun speranța că toți părintii sunt responsabili, că nu ai ceva mai important decât copilul pe care l-ai adus pe lume", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Dacă  totul va decurge normal, preșcolarii și elevii vor merge la cursuri în această săptămână, după care vor beneficia de vacanța intersemestrială, în perioada 2-10 februarie.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.