Marți, 29 Ianuarie 2019 10:30

Ce se întâmplă cu școlile și grădinițele, dacă marți va fi declarată epidemie de gripă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, luni seară, că în cazul în care marți va fi declarată epidemie de gripă, nu vor fi suspendate cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar.

Ministrul a punctat măsurile care se iau în școli și grădinițe, într-o astfel de situație.

"Zilnic fiecare şcoală raportează cazurile de răceală sau de gripă. Fiecare inspectorat şcolar este în contact permanent cu Direcţia Sanitară din fiecare judeţ. Şi noi la minister avem o echipă care urmăreşte permanent ce se întâmplă în fiecare şcoală din ţară. Avem o regulă: dacă dintr-o unitate şcolară lipsesc mai mult de 20 la sută, atunci se întrerup cursurile. O să luam decizii pe unităţi şcolare, avem o echipă la minister care monitorizează toată situaţia", a spus Ecaterina Andronescu, la România TV.

Ministrul Sănătății ar putea anunța, marți, declararea epidemiei de gripă, dacă situația îmbolnăvirilor va arăta, pentru a treia săptămână consecutiv, o creștere a numărului de cazuri peste nivelul așteptat.

Citiți și:  Patru noi decese cauzate de gripă, inclusiv la un bebeluș de 11 luni. Ministerul Sănătății ar putea declara, marți, epidemia

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.