Luni, 04 Februarie 2019 14:01

Ministrul Educației anunță schimbarea evaluării naționale la clasa a IV-a

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, duminică seară, într-o emisiune la un post central de televiziune, că  admiterea la liceu nu va fi introdusă, cu siguranță, din acest an, dar a vorbit despre aceasta ca despre o viitoare modificare ce va fi adusă legii Educației. Pe de altă parte, aceasta s-a referit și la evaluările naționale de la clasa a IV-a, care, în opinia sa, nu au fost exploatate suficient.

Dacă până acum notele de la evaluările din clasa a IV-a nu erau trecute în catalog şi rezultatele erau comunicate doar părinţilor, conform ministrului citat de Antena 3, situaţia se va schimba.

”Uitându-mă la rezultate am pus întrebare: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la evaluare, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie. Ceea ce este, fără îndoială. Inacceptabil.  Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare aş spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a nici un copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi traşi la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor”, a declarat ministrul Educației.

Și aceasta modificare se va regăsi tot în noua lege a Educației al cărei proiect, potrivit Ecaterinei Andronescu, va fi gata în curând.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.