Vineri, 08 Februarie 2019 15:15

Cursurile se reiau de luni în toate unităţile de învăţământ din Prahova, conform calendarului normal

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contextul epidemiei de gripă, autorităţile din Prahova anunţă că toate unităţile de învăţământ din judeţ se vor redeschide luni, la începerea semestrului doi, conform calendarului normal, precizând că va continua triajul derulat înainte de vacanţă şi că în această perioadă liberă s-a intervenit în multe creşte, grădiniţe, şcoli şi licee pentru dezinfecţie şi igienizări.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a precizat că până acum nu a fost transmis niciun semnal cu privire la vreo eventuală situaţie în care s-ar solicita prelungirea vacanţei, anunţând că toate unităţile de învăţământ din judeţ îşi vor relua activitatea începând de luni.

"Am discutat cu inspectorul şcolar general, care a dat asigurări că a luat legătura cu directorii unităţilor de învăţământ şi că în această săptămână de vacanţă s-a realizat o igienizare. Şcoala începe de luni, se respectă calendarul normal. De asemenea, se vor respecta în continuare regulile de prevenţie valabile şi înainte de vacanţă", a confirmat prefectul Mădălina Lupea. Astfel, de luni, cadrele medicale din şcoli şi grădiniţe, acolo unde există, şi cadrele didactice în restul unităţilor vor fi nevoite să facă un triaj epidemiologic la sosirea elevilor şi să raporteze eventualele cazuri de îmbolnăviri.

CITIŢI ŞI:

18 medici şi 117 asistenţi trebuie să facă triajul zilnic pentru cei peste 100.000 de elevi din Prahova

O prahoveancă de 41 de ani, care nu avea alte afecțiuni, a fost ucisă de gripă. Două noi decese confirmate în județ

Numărul persoanelor ucise de gripă în Prahova, de la începerea sezonului, a ajuns până acum la 18, toate confirmate oficial, ceea ce plasează judeţul pe un nedorit loc fruntaş în clasamentul naţional al deceselor.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.