Luni, 11 Februarie 2019 12:09

Protest al profesorilor de la Colegiul "Spiru Haret" Ploieşti, după ce o colegă a fost înjunghiată în faţa cancelariei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nemulţumiţi că situaţia colegei lor care a fost înjunghiată de un fost elev pare să fi fost uitată de autorităţi, profesorii de la Colegiul "Spiru Haret" din Ploieşti protestează luni. Protestul se va desfășura între 12:15 și 13:00, fără să fie afectat procesul de învățământ, ca semnal de alarmă împotriva violenței din școli, au anunţat cadrele didactice afiliate la Sindicatul "Şcoala Prahovei". Sunt invitați să participe profesorii, elevii, cât și părinții.

"Invităm cadrele didactice alături de elevi şi părinţii acestora să spunem un NU hotărât actelor de violenţă în şcoli şi să ne rugăm împreună pentru sănătatea colegei noastre", a fost mesajul lansat de reprezentanţii cadrelor didactice şi distribuit intens pe reţelele de socializare.

"Acţiunea de protest se va desfăşura în tăcere, deoarece am rămas muţi şi consternaţi aşteptând răspunsuri din partea autorităţilor la evenimentul desfăşurat în data de 29.01.2019", se mai arată în mesaj.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Conducerea Colegiului "Spiru Haret" vrea să implementeze noi măsuri, după ce o profesoară a fost înjunghiată în fața cancelariei

Mesajul unei profesoare din "Spiru Haret", după ce o colegă a fost înjunghiată în liceu: "Toţi suntem traumatizaţi de ce am trăit"

Ministrul Educației, fără soluții reale după ce o profesoară a fost înjunghiată într-un colegiu din Ploiești

În urmă cu aproape două săptămâni, o profesoară de matamatică din acest colegiu din zona de sud a Ploieştiului a fost înjunghiată de un tânăr de 22 de ani, fost elev al unităţii de învăţământ. Cazul violent a stârnit un val de reacţii din partea profesorilor, care reclamă că, în actuala sa formă, sistemul de învăţământ din România nu protejează deloc cadrele didactice.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.