Luni, 11 Februarie 2019 15:24

15 unităţi de învăţământ din Ploieşti, cu 6.700 de copii înscrişi, sunt afectate de avaria la reţeaua de alimentare cu apă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avaria apărută sâmbătă dimineaţă la reţeaua de alimentare cu apă din Ploieşti a făcut ca locuitorii din mai multe cartiere să aibă la robinete apă murdară, nepotabilă. Autorităţile estimează că aproximativ 15% din suprafaţa municipiului a fost afectată de această criză, iar în acest perimetru intră şi 15 unităţi de învăţământ. Vorbim despre un colegiu, şapte şcoli, şapte grădiniţe şi două creşe, în care sunt înscrişi, în total, aproape 6.700 de copii.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a anunţat sâmbătă că apa ajunsă în zonele de nord şi centru din Ploieşti nu este potabilă, recomandând ca ea să nu fie folosită nici pentru consum, nici pentru prepararea hranei sau spălat. Avertismentul a fost extins şi pentru următoarele zile, în aşteptarea rezultatelor de laborator care, în varianta optimistă, să confirme că, după ce Apa Nova a asigurat alimentarea prin altă conductă, apa care ajunge la robinete este potabilă. Primele rezultate ale analizelor microbiologice sunt aşteptate marţi, în jurul orei 15.00. Până atunci, rămâne valabilă interdicţia pentru ploieştenii care locuiesc în zonele Albert, Nord, Republicii, pe străzile Gheorghe Doja şi Splaiului şi în toată zona dintre străzile Zidari şi Deltei, inclusiv, evident, şi pentru unităţile de învăţământ de aici.

În acest perimetru se află, conform situaţiei prezentate luni de Primăria Ploieşti, Colegiul Naţional "Nichita Stănescu", şcolile "Elena Doamna", "Sf. Vasile", "Andrei Mureşanu", "Grigore Moisil", "H.M. Berthelot", "Candiano Popescu" şi nr. 13, grădiniţele nr. 2, nr. 10, nr. 33, "Dumbrava Minunată", "Licurici", "Rază de Soare" şi nr. 24 şi creşele nr. 10 şi nr. 49.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

APĂ TULBURE ÎN PLOIEŞTI | Direcţia de Sănătate Publică menţine INTERDICŢIA de consum

Consumul de apă de la robinet a fost interzis în Ploieşti, după o avarie majoră Apa Nova. Vezi zonele afectate!

În total, în cele 15 unităţi de învăţământ sunt înscrişi 6.689 de copii. Cel mai mare număr, 1.255 figurează la Şcoala Gimnazială "Sfântul Vasile", potrivit raportării Primăriei. Alţi 1.077 de copii sunt înscrişi la "Grigore Mosil", 975 la "Nichita Stănescu" şi 823 la "H.M. Berthelot". Cele mai mici numere apar la Grădiniţa 24, cu 40 de copii, şi Grădiniţa 10 şi Creşa 10, care au împreună 150 de preşcolari înscrişi.

La solicitarea Primăriei Ploieşti, operatorul sistemului de alimentare din municipiu, Apa Nova, a trimis apă plată îmbuteliată în aceste zone şi a adus în mai multe zone cisterne cu apă potabilă. Astăzi, cisternele se aflau la Şcoala "Grigore Moisil" şi Colegiul "Nichita Stănescu", precum şi pe strada Găgeni, aproape de autogara nord, şi în curtea spitalului de boli infecţioase, secţie externă a Spitalului Judeţean.

CITIŢI ŞI:

Alertă în școlile și grădinițele din Ploiești, la reluarea cursurilor după vacanța intersemestrială

AVARIE MAJORĂ ÎN PLOIEŞTI | Primăria îi cere Apa Nova să pună la dispoziţie cisterne cu apă potabilă

Într-o conferinţă de presă organizată luni, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a discutat despre măsurile luate de autorităţi cu privire la consumul de apă în unităţile de învăţământ. Pe lângă distribuirea de apă îmbuteliată şi aducerea unor cisterne în vecinătate, primarul a precizat că s-au pus afişe în toate aceste unităţi şi au fost înschise sursele de apă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.