Miercuri, 13 Martie 2019 15:41

Ministrul Educației, despre greșeala de la proba la Lb. română a simulării Evaluării Naționale: "Impardonabilă"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eroarea apărută la unul dintre subiectele de la proba de Limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, la clasa a VIII-a, este una "impardonabilă", însă aceasta nu a afectat elevii, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Fără îndoială este o greşeală a celor de la Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare. Am înţeles că ieri au trimis un comunicat de presă şi au cerut scuze. Subiectul nu afecta în niciun fel rezolvările pe care le impunea acest subiect. Este impardonabil după părerea mea ca un profesor de Limba română să nu ştie să atribuie corect un text indiferent că este vorba despre o poezie sau un alt fel de text. Deci aceasta rămâne o greşeală impardonabilă, aşa cum spuneam, dar nu au fost afectaţi elevii", a spus ministrul, citat de Agerpres.

Citiți și:  Eroare la simularea probei la Limba română

La unul dintre subiectele de la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării pentru Evaluarea Naţională, care a avut loc luni, poezia unui poet german a fost prezentată ca fiind a poetului român Ştefan Octavian Iosif, acesta fiind doar cel care a tradus-o în română.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.