Luni, 01 Aprilie 2019 08:48

GALERIE FOTO #foaiagoală - O elevă a scris șase pagini, la simularea Bacalaureatului, cerându-le autorităților să nu mai schimbe regulile în timpl jocului

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Simulările examenelor naționale, derulate în această lună, au stat sub semnul protestelor. Consiliul Național al Elevilor i-a îndemnat pe candidați să predea foile goale, pentru a atrage atenția asupra faptului că "încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm.”

Citiți și: #foaiagoală | Elevii boicotează simularea Evaluării Naționale. CNE: "Nu vrem evaluări mai ușoare, vrem evaluări reale"

Părintele uneia dintre elevele care s-au alăturat protestului a publicat, pe Facebook, imagini cu lucrarea fiicei, o tânără din Satu Mare.

Demersul a stârnit reacții diverse în mediul on-line. În timp ce unii susțin și înțeleg protestul, alții îi critică pe cei care au recurs la astfel de metode pentru a atrage atenția asupra unora dintre problemele cu care se confruntă învățământul românesc.

Citiți și: #foaiagoala | Cum le răspunde Ministerul Educației elevilor care au îndemnat la boicotarea simulării Evaluări Naționale

La corectură, lucrarea a fost notată cu 1, așa cum reiese din imagini, dar profesorul care a citit-o i-a lăsat un mesaj elevei: "Foarte bine argumentat!"

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.