Miercuri, 10 Aprilie 2019 10:12

Catalogul online mai are de așteptat

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a trimis, marți, spre reexaminare la Parlament legea privind înființarea și gestionarea catalogului școlar on-line de către unitățile de învățământ preuniversitar.
"Apreciem că această reglementare este insuficientă, deoarece poate determina o aplicare neunitară a legii. Astfel, textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții și nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autoritățile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înființarea și gestionarea catalogului școlar on-line, care să asigure implementarea unitară, de către toate unitățile de învățământ preuniversitar", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, din 9 aprilie.
Legea a fost trimisă spre reexaminare și pentru că nu prevede clar resursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține platforma școlară „Catalogul Online” și nu conține dispozițiile privind protecția datelor.
Amintim faptul că proiectul legislativ, care aşteapta semnătura preşedintelui Iohannis, a fost inițiat de mai mulţi senatori şi deputaţi, printre care Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, şi Gabriela Firea, primarul Capitalei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.