Vineri, 12 Aprilie 2019 13:05

Ministerul Educației a alocat fondurile pentru plățile restante prevăzute de hotărâri judecătorești. Când vor ajunge banii la cadrele didactice

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educației Naționale a anunțat, vineri, că a alocat și virat fondurile necesare efectuării plăților restante prevăzute de hotărârile judecătorești, precum și a celor scadente în 2019. Sursa citată menționează că, până la sărbătorile de Paști, cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar vor beneficia de sumele care li se cuvin.

Bugetul alocat inițial plății hotărârilor judecătorești restante, precum și celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educației Naționale la începutul lunii aprilie. În cursul acestei săptămâni, bugetul a fost suplimentat cu încă 214 milioane de lei, astfel că plata integrală a restanțelor se va face în luna aprilie.

Totodată, au fost transferate și universităților de stat fondurile pentru efectuarea plăților restante către beneficiari, până la data de 25 aprilie. Potrivit MEN, cuantumul acestor sume este de 88 milioane lei pentru punerea în executare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale, 5 milioane lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești și 272 milioane lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.