Luni, 06 Mai 2019 07:45

Copiii revin la cursuri pentru cea mai încărcată parte a anului școlar

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii și preșcolarii revin la cursuri, astăzi, după vacanța de primăvară, ultima înaintea celei de vară. Pentru mulți dintre ei urmează cea mai încărcată parte, în următoarele săptămâni fiind programate nu numai teze semestriale, ci și evaluări naționale, respectiv examene finale.

Cu siguranță cele mai mari emoții le au viitorii absolvenți de gimnaziu și liceu. La începutul verii, aceștia vor susține Evaluarea Națională și admiterea, respectiv Bacalaureatul.

Examenele la clasa a VIII-a sunt programate în intervalul 18 - 21 iunie. Este și motivul pentru care absolvenții de gimnaziu vor încheia cursurile mai devreme decât colegii lor, adică pe 7 iunie.

Și absolvenții de liceu termină cursurile mai devreme, mai exact pe 31 mai, dar nu pentru a se bucura de vacanță, ci pentru a intra în focurile Bacalaureatului. Prima sesiune din acest an va începe pe 3 iunie, probele scrise fiind programate în intervalul  1-4 iulie. După afișarea rezultatelor finale, pe 13 iulie, absolvenții se pot concentra pe admiterea la facultate.

Vin săptămâni complicate și pentru elevii mai mici. De altfel, chiar în aceste zile încep evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Primele sunt cele la clasa a II-a, programate în perioada 7-10 mai, urmate de evaluările la clasa a IV-a (14 - 16 mai) și de cele la clasa a VI-a (22-23 mai).

Exceptând clasele terminale, elevii și preșcolarii vor intra în vacanța de vară pe 15 iunie. O altă dată ar putea fi valabilă în învățământul preșcolar, acolo unde, în funcție de solicitările venite din partea părinților, grădinițele cu program prelungit pot rămâne deschise până spre 1 iulie.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.