Miercuri, 08 Mai 2019 12:14

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede reducerea numărului de ore la școală

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma cererii de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis, Camera Deputaților a adoptat, marți, ca prim for sesizat, proiectul de lege pentru modificarea Legii educației prin care se reduc orele pe care elevii le petrec la școală.
Potrivit HotNews, proiectul prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate.

Amintim faptul că actul normativ pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost trimis de președintele Kalus Iohannis în Parlament pentru a fi reexaminată în ianuarie 2019.
În cererea de reexaminare, președintele Klaus Iohannis semnala faptul că reglementarea prin care sunt stabilite numărul de ore alocat disciplinerlor "prezintă neclarități" și că modificarea numărului de ore alocat disciplinelor "afectează automat și profilul de formare, conținuturile educaționale, modalitățile de predare, învățare și evaluare din învățământ precum și încadrarea cu personal".
Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de prim for sesizat, decizional pe inițiativa legislativă fiind Senatul.

Imagine cu caracter ilustrativ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.