Luni, 13 Mai 2019 09:19

ADMITERE LICEU - La Ploiești se deschide, luni, Bursa de valori educaționale. Toate liceele din municipiu anunță locurile disponibile în 2019

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viitori absolvenți de gimnaziu care intenționează să urmeze liceul într-o unitate de învățământ din Ploiești pot studia, de astăzi, oferta pentru admiterea 2019, în cadrul Bursei de valori educaționale care se deschide luni, la ora 14.00.

Evenimentul se află la a XIX-a ediție și este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova și Primăria Municipiului Ploiești.

Bursa are loc la Palatul Culturii, în sala coloanelor, unde toate liceele din municipiu vor prezenta, la standurile special amenajate, oferta pentru admiterea 2019. De asemenea, vor fi amenajate și standuri ale partenerilor cu care ISJ Prahova desfășoară activități comune, cu specific educațional.

Conform calendarul admiterii, adoptat prin ordin încă din august 2018, 13 mai este data limită pentru afişarea ofertei de şcolarizare/ofertei de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale, pentru învăţământul liceal, filiera tehnologică Stabilirea codurilor pentru fiecare unitate de învăţământ liceal sau profesional pe filiere, profiluri, specializări/domenii de pregătire, limbă de predare, respectiv pentru crearea bazei de date la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ gimnazial şi la nivel judeţean, cuprinzând datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), prin verificarea și corectarea, după caz, a informațiilor privind elevii și formațiunile de studiu la care aceștia sunt asociați.

În perioada 15 - 24 mai, broșurile cu informații despre admitere vor fi transmise în unitățile de învățământ. Tot în această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean trebuie să transmită, către școlile gimnaziale, lista centrelor de înscriere și a școlilor arondate fiecăruia dintre ele.

Până cel târziu pe 24 mai, școlile gimnaziale trebuie să stabilească și să afișeze graficul şedinţelor de completare a opţiunilor de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.