Marți, 14 Mai 2019 12:25

ADMITERE LICEU | Vechiul calendar pentru probele de aptitudini RĂMÂNE VALABIL. Ecaterina Andronescu: "S-au inflamat lucrurile inutil"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După aproape o zi întreagă întreagă în care elevi, părinți și profesori au criticat decizia ministrului educației, de a schimba calendarul admiterii la liceu chiar în ziua începerii înscrierilor, Ecaterina Andronescu a încropit o declarație prin care nu explică de ce a luat o asemenea hotărâre dar anunță, măcar, că testele de aptitudini se vor derula după programul deja știut. Adică de mâine!

"Avem o lege, avem o regulă. Probele vocaționale merg mai departe. Se modifică doar durata de apariție a broșurii cu oferta educațională, se prelungește o săptămână. Un ordin devine ordin când se publică în Monitorul Oficial. Nu suntem și nu am fost într-o asemenea situație. S-au inflamat lucrurile inutil", a declarat ministrul Educației, pentru edupedu.ro. Potrivit sursei citate, Ecaterina Andronescu a refuzat să explice de ce a semnat ordinul care dădea admiterea peste cap.

Citiți și:  ADMITERE LICEU | Ministrul Educației a modificat calendarul. Probele de aptitudini - amânate cu o lună, oferta liceelor - anunțată abia pe 30 mai (DOCUMENT)

Singura modificare, nici aceea certă, din moment ce ordinul nu este în Monitorul Oficial, ar fi amânarea, până la sfârșitul acestei luni, a termenului până la care să fie anunțată oferta liceelor pentru admiterea din 2019.

Ministrul Educației mai are de lămurit și modificările aduse calendarului mobilității personalului didactic, care ar putea transforma într-o nebunie etapele ce preced examenul național unic din luna iulie.

Citiți și:  Val de inspecții, în ultima săptămână de școală, în toată țara. Calendarul titularizării a fost dat peste cap

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.