Sâmbătă, 25 Mai 2019 13:58

FOTO și VIDEO - Zeci de elevi participă, sâmbătă, la etapa județeană a concursului “Educație rutieră, educație pentru viață!"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcul "Constantin Stere" de la Bucov găzduiește sâmbătă etapa județeană a concursului național “Educație rutieră, educație pentru viață!", destinat elevilor din clasele IV-VIII și derulat sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul I.J.P. Prahova. Scopul concursului este de a forma un comportament rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor din învățământul preuniversitar.

Pentru a putea ajunge în etapa națională, elevii vor trebui să obțină un număr cât mai mic de puncte penalizare, la finalul celor trei probe.

Două probe sunt practice și constau în parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, respectiv parcurgerea unui traseu de către bicicliști în parc prin respectarea regulilor de circulație în intersecție (cu circulație în sens giratoriu/ dirijată, nedirijată sau semaforizată/ și trecere la nivel cu calea ferată).

De asemenea, concurenții au de susținut și o probă teoretică, pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație.

Sursa imagini: IJP Prahova

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.